Iun 7, 2023, 11:31

Denunţ Doru Boştină: Primea contracte pentru firma sa dacă plătea comisioane de 30% pentru şeful Electrica

doru bostina libertatea

Doru Boștină le-a declarat procurorilor că în schimbul unui comision de 25-30% societatea de avocatură pe care o reprezenta a obținut contracte cu SC Electrica de circa patru milioane de euro

Arestat pentru evaziune fiscală la cererea Parchetului Curții de Apel București, cunoscutul avocat Doru Boștină și-a recunoscut faptele în fața procurorilor, mai mult, declarația sa arătând ca un autodenunț în care spune că a folosit banii proveniți din evaziune pentru a da șpagă unor șefi de instituții publice unde dorea să obțină contracte pentru societatea de avocatură Boștină și Asociații. Printre numele pronunțate direct de Boștină se află cel al fostului șef Electrica din Guvernarea PDL Ioan Folescu.

Doru Boștină nu este la primul denunț el mai făcând un astfel de demers judiciar și în dosarul Microsoft de la DNA împotriva fostului ministru al Comunicațiilor din aceeași guvernare, Gabriel Sandu. Boștină este trimis în judecată de DNA și condamnat în primă instanță la închisoare cu executare pentru trafic de influență și în dosarul omului de afaceri Gruia Stoica.

Revenind la fostul șef Electrica, Ioan Folescu, avocatul Boștină le-a declarat procurorilor Parchetului Curții de Apel București că în anul 2010 a mers în audiență la acesta întrucât societatea de avocatură pe care o conducea atunci era interesată de încheierea unui contract cu SC Electrica. Folescu i-ar fi spus lui Boștină că Electrica va achiziționa servicii juridice cât și de consultanță fiscală și că îi poate oferi astfel de contracte dar urmează a fi contactat de altcineva.

În cadrul întâlnirii mi-a spus că voi fi contactat de cineva pentru detalii. La puțin după această întâlnire, am fost contactat de domnul Sorin Marinescu, care era prieten cu dl. Folescu Ioan și bun amic cu mine. Cunosc faptul că pe dl. Folescu Ioan, dl Marinecu îl cunoscuse de la emisiunile postului TV Money Chanel. Sorin Marinescu m-a vizitat la birou, comunicându-mi că a vorbit cu dl Folescu, că știe ce am discutat cu acesta referitor la contracte și că problema se poate rezolva contra unui comision. L-am întrebat care este valoarea acestui comision și mi-a comunicat că acesta va fi de aproximativ 25-30% din valoarea contractelor (…) Am agreat cu dânsul această modalitate și ulterior mi-a adus un contract pe care urma să-l încheiem cu firma Soft Touch SRL și apoi mai multe facturi ”, le-a declarat Boștină procurorilor potrivit Ordonanței Parchetului Curții de Apel București de punere în mișcare a acțiunii penale, document deținut de bn24.ro

Relația comercială fictivă dintre casa de avocatură Boștină și firma Soft Touch SRL stă la baza acuzațiilor de evaziune fiscală făcute de procurorii Parchetului Curții de Apel București față de Doru Boștină și de tatăl său, Gheorghe Boștină.

Mai mult, Doru Boștină recunoaște că nu a cunoscut și nu cunoaște pe nimeni de la firma Soft Touch și că plățile către această firmă se făceau doar după ce încasa banii din contractele cu SC Electrica.

Ca urmare a acestui aranjament, dl Folescu ne-a facilitat încheierea mai multor contracte, atât direct cât și ca subcontractori, contracte în valoare de circa patru milioane de euro. Precizez că serviciile prestate de Soft Touch nu au existat și unicul motiv pentru care am plătit aceste sume a fost pentru a plăti comisioanele lui Folescu Ioan…”, mai precizează Doru Boștină.

Urmează ca în perioada următoare procurorii Parchetului Curții de Apel București să decidă dacă sunt competenți să cerceteze aspectele reclamate de Doru Boștină sau vor declina această parte a dosarului către Direcția Națională Anticorupție.

(Credit Foto Libertatea.ro)

 document bostina

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares