Feb 4, 2023, 21:13

Deputatul Nicu Păun: „Fac câțiva ani de viață, de pârnaie, da’ să moară copiii mei, când ies afară, dacă nu dau două cuțite în gât la procurori și mă p.. pe ei”

madalin voicu

Deputatul Nicolae Păun a proferat amenințări la adresa procurorilor anticorupție într-o discuție pe care a avut-o cu social-democratul Mădălin Voicu, potrivit unor pasaje din referatul prin care DNA cere încuviințarea reținerii și arestării preventive a celor doi deputați.

Conform aceleiași surse, citată de Agerpres, convorbirea telefonică ar fost avut loc în toamna anului trecut, după ce Păun a aflat că este anchetat pentru fapte de corupție:

„(…) Voicu: Bine, băi, dar ce avem noi de ascuns? Am făcut ceva?

Păun: Nu avem nimic de ascuns… (folosește cuvinte obscene). Auzi, măi? Fac câțiva ani de viață, de pârnaie, da’ să moară copiii mei, când ies afară, dacă nu dau două cuțite în gât la procurori și mă p.. pe ei. (…)
Păun: Bă, auzi? Tu n-ai trăit în anii ’60, Mădă, cum ești acum. Când ți-am spus eu din primăvară: mă, vezi că ăștia sunt pe noi.
Voicu: Bine, bă, și ce să ne facă? Eu nu am afaceri, n-am combinații, n-am șmecherii.
Păun: Păi, pe tine nu, dar pe mine mă face!
Voicu: N-am nici cont în bancă, n-am carnet de conducere”.

Comisia juridică a Camerei Deputaților a dat aviz favorabil, luni, cererilor DNA de reținere și arestare preventivă în cazul deputaților Nicolae Păun și Mădălin Voicu.

Nicolae Păun, președinte al Asociației Partida Romilor Pro Europa, este cercetat pentru folosire sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene, deturnare de fonduri, spălare a banilor, efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, cumpărare de influență, influențare a declarațiilor, toate în formă continuată.

La rândul său, deputatul Mădălin Voicu este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență, fals în declarații și spălare de bani, toate în formă continuată.

În același dosar mai sunt urmăriți penal Gelu Ștefan Diaconu și Mihai Gogancea-Vătășoiu, președintele și vicepreședintele ANAF la data faptelor, precum și alți opt inculpați.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares