Iul 6, 2022, 12:47

Dezastru pe Coasta de Azur. 19 oameni au murit din cauza inundațiilor, pagube de zeci de milioane de euro VIDEO

coasta

Cel puţin 19 oameni au murit în urma unor furtuni extrem de violente, urmate de inundaţii masive care au avut loc în sud-estul Franţei, în zona Alpilor Maritimi. Cele mai afectate zone au fost Cannes, Cannet, Antibes, Juan les Pins şi Theule sur Mer, unde mai multe case și vehicule au fost purtate de viituri în Marea Mediterană. Aproximativ 70.000 de case sunt afectate de întreruperi ale electricităţii. Președintele Francois Hollande va declara începând de miercuri, la reuniunea miniștrilor, stare de catastrofă naturală pentru Coasta de Azur.

Potrivit datelor furnizate de Institutul Météo-France, sâmbătă seară, în intervalul orar 19.00-22.00, în oraşul Cannes s-au înregistrat precipitaţii de 180 de litri pe metrul pătrat. Primăria din Nisa susține că în 48 de ore, în zona litoralului a plouat cât media specifică lunii octombrie, respectiv 10% din cantitatea anuală de precipitaţii.

„Unele maşini au fost purtate de ape până în mare. Au fost salvate multe persoane, acum trebuie să prevenim fenomenul jafurilor în zonele sinistrate”, a afirmat David Lisnard, primarul oraşului Cannes, citat de site-ul publicaţiei L’Express.

0 Comentarii

Shares