Sep 20, 2021, 14:44

DIICOT a deschis un dosar penal în legătură cu răpirea românului din Burkina Faso

iulian ghergut

Procurorii DIICOT au deschis un dosar în care s-a început urmărirea penală in rem pentru acte de terorism, în legătură cu răpirea românului Iulian Gherguț în Burkina Faso, au declarat pentru Agerpres surse judiciare.

Ministerul Afacerilor Externe s-a autosesizat în privința răpirii unui român în statul african Burkina Faso, activând o celulă de criză, se preciza într-un comunicat al Direcției Purtător de Cuvânt și Comunicare din MAE transmis la 4 aprilie Agerpres.

„Imediat ce informațiile au fost cunoscute de autoritățile române, ministrul Afacerilor Externe a activat celula de criză, care s-a reunit deja în vederea analizării tuturor informațiilor și pentru adoptarea măsurilor specifice. Au fost trimise instrucțiuni către toate misiunile diplomatice din zonă. Instituțiile care fac parte din celula de criză sunt în contact permanent”, preciza MAE.

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, luni, că autoritățile statului tratează cu maximă atenție și implicare cazul românului răpit în Burkina Faso, subliniind că, pentru a avea succes acțiunile în acest caz, trebuie să nu se facă prea multă publicitate.

0 Comentarii

Shares