Mai 30, 2023, 23:58

Din America în India. O călătorie fantastică la HipTrip Film Festival

hiptrip

Cât de multe poveşti poate spune o călătorie cu trenul pe cea mai lungă şi aglomerată rută feroviară a Americii? Răspunsul îl putem afla din filmul In Transit, premiat anul acesta la Tribeca Film Festival cu Menţiunea Specială a Juriului pentru Cel mai bun documentar şi care va putea fi vizionat şi în România pe 8 octombrie la Cinema Eforie.

In Transit” deschide astfel cea de-a doua ediţie a HipTrip Film Festival, care va avea loc anul acesta în perioada 8-11 octombrie la Cinema Union şi Cinema Eforie şi va aduce la Bucureşti 25 de filme din 10 ţări precum India, Marea Britanie, SUA, Australia, Iran sau România.

Întreaga acţiune a filmului se petrece în tren şi surprinde relaţiile care se leagă între pasagerii aflaţi la bordul cursei Amtrak’s “Empire Builder”, cea mai lungă din America. Pe măsură ce Empire Builder străbate nord-vestul Statelor Unite, trecând prin centre urbane, suburbii şi zone industriale, traversând câmpii vaste, păduri şi munţi, regizorul (Albert Maysles) aduce în prim-plan un portret al Americii, în toată frumuseţea ei umană şi naturală…citeşte continuarea pe travelzoom.ro

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares