Dec 6, 2022, 19:06

Directorul SRI, Eduard Hellvig, întâlniri în SUA cu mai marii CIA și FBI

hellvig

Directorul Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig, care se află într-o vizită oficială în Statele Unite ale Americii, s-a întâlnit cu directorul CIA, John O. Brennan, printre subiectele abordate în cadrul întrevederii regăsindu-se teme de interes comun cuprinse în Parteneriatul Strategic dintre România și SUA.

Întrevederea cu directorul CIA a avut loc marți, cei doi directori discutând inclusiv despre problematica Orientului Mijlociu și provocările de securitate generate de fenomenul migrației, elemente aflate pe agenda comună a celor două state, potrivit Agerpres.

„În contextul noilor provocări de securitate, planul discuțiilor a fost structurat pe cooperarea dintre cele două state partenere privind prevenirea și combaterea riscurilor și amenințărilor la adresa securității”, potrivit unui comunicat de presă.

Conform sursei citate, directorul SRI a avut întrevederi și cu conducerea FBI, fiind abordate teme privind colaborarea dintre SRI și FBI în lupta împotriva terorismului și infracționalității.

În cadrul vizitei din SUA, sunt programate întrevederi și cu alte agenții de securitate americane, se mai arată în comunicatul SRI.

„Această vizită oficială este expresia unei relații strânse între SRI și agențiile de securitate americane și va contribui la consolidarea cooperării româno-americane circumscrise Parteneriatului Strategic”, potrivit aceluiași comunicat citat de Agerpres.

Eduard Hellvig a fost propus în funcția de director al Serviciului Român de Informații de președintele Klaus Iohannis, iar Parlamentul și-a dat votul la începutul lunii martie. George Maior, fostul director, a părăsit funcția pentru a ocupa postul de ambasador al României în SUA.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares