Mar 29, 2023, 16:59

Directorul SRI: „În statul român corupția nu mai este acceptată ca mod de viață”

hellvig

Directorul SRI, Eduard Hellvig, susține că România anului 2016 nu mai este o țară „resemnată”, însă afirmă că performanța instituțiilor, economia și coeziunea socială riscă încă să fie afectate de corupție.

„România anului 2016 nu mai este o Românie resemnată. DNA este una dintre instituțiile statului care contribuie la speranța că România poate oferi propriilor cetățeni șansa normalității și a performanței la ea acasă. Este limpede că în statul român corupția nu mai este acceptată ca mod de viață. Avem de partea noastră voința cetățenilor de a moderniza societatea românească în toate aspectele vieții ei. În această direcție consider că este esențial parteneriatul instituțiilor statului cu cetățenii. Nu văd posibile excelența, legalitatea și transparența în actul de servicii publice fără o raportare directă la cetățean și la așteptările sale”, a declarat, joi, Hellvig la bilanțul DNA pe anul trecut.

El a susținut, citat de Agerpres, că bilanțul DNA este impresionant și a arătat că din perspectiva SRI lupta anticorupție reprezintă o prioritate de ordin strategic.

„Corupția riscă încă să afecteze performanța instituțiilor publice, competitivitatea economică și coeziunea socială. Scopul Serviciului este să reducă amploarea și impactul acestui fenomen în viața cetățenilor”, a mai declarat Hellvig.

Potrivit acestuia, în lupta anticorupție se impune, pe lângă perfecționarea instrumentelor punitive, o intensificare a mijloacelor de acțiune preventivă.

Discursul Directorului SRI în cadrul ședinței de bilanț privin…Directorul SRI, domnul Eduard Hellvig: “Ne aflăm, și în acest an, în fața unui bilanț impresionant al DNA. Acest lucru cred că se datorează mai multor factori, dintre care unul esențial: opțiunea fermă a cetățenilor pentru independența actului de justiție, egalitatea în fața legii și combaterea corupției.” #SRI #Patriaapriori #bilantdna

Posted by SRI – Serviciul Român de Informații on 25 Februarie 2016

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares