Aug 13, 2022, 04:03

Directorul SRI: NU am nicio legătură cu candidatura lui Marian Munteanu

hellvig

Directorul SRI, Eduard Hellvig, a ţinut să dezmintă toate speculaţiile făcute în ultimele zile în legătură cu amestecul Serviciului în candidatura lui Marian Munteanu. Într-un interviu acordat evz.ro, Hellvig a spus că nu îl cunoaşte pe fostul lider al studenţilor şi că nu are niciun rol în faptul că PNL l-a ales pe acesta pentru a fi candidat:

– Deci nu aveţi nicio legătură cu candidatura lui Marian Munteanu?

– Nu, categoric, nici măcar nu îl cunosc.

– Ca să încheiem acest capitol. Pentru că sunt politicieni care îl susţin şi care au fost foarte apropiaţi de dumneavoastră, iar jurnaliştii cu care aveţi o legătură de prietenie veche îl susţin făţiş. De exemplu Rareş Bogdan…

– Anul acesta este unul electoral şi, din păcate, se vor amesteca tot felul de teme. Eu îi asigur deopotrivă, pe politicieni, gazetari şi cetăţenii români că SRI va rămâne în afara acestei dezbateri. Mă aşteptam de la fostul meu partid să răspundă public, că eu nu am niciun amestec în vreo acţiune politică de când mă aflu în fruntea SRI. Şi nu pot să nu mă declar, de exemplu, surprins, printre altele, de declaraţiile făcute de exemplu de Vladimir Tismăneanu. Este un om care mă cunoaşte şi care credeam că ştie că nu aş putea să fiu niciodată altfel decât m-a cunoscut.
Pe de altă parte, în viaţă ai şansa să ai prieteni vechi şi buni. Vreau să clarific legătura mea cu Rareş Bogdan. Eu am renunţat la timpul liber, la modul meu de viaţă, la momentele pe care mi le petreceam cu prietenii. A fost alegerea mea. Dar nu pot să le cer şi prietenilor mei acelaşi sacrificiu. Nu pot să le cer unor oameni să gândească într-un anume fel, doar pentru că au o legătură cu mine. Mai exact, nu pot să îi spun eu lui Rareş Bogdan ce să zică la televizor. Pot să nu fiu de acord cu ce spune, însă el este liber să îşi facă meseria de jurnalist, fără să se autocenzureze, pentru că am eu o legătură cu el. Fiecare om, prieten, cunoscut, este responsabil moral şi legal de ceea ce spune şi face. Îi asigur pe toţi că directorul SRI se ocupă de securitatea cetăţenilor României, nu de candidatura lui X sau Y.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares