Iul 6, 2022, 12:32

VIDEO Directorul SRI: Terorismul, migraţia ilegală, radicalizarea, au atins cote alarmante

hellvig

Directorul general al SRI, Eduard Hellvig, a declarat, joi, la prezentarea raportului de activitate al DIICOT pentru anul 2015, că „terorismul, migraţia ilegală, criminalitatea informatică, radicalizarea, traficul de droguri sau alte reţele de criminalitate organizată au atins, din păcate, cote alarmante”

„România, din postura de graniță externă a Uniunii Europene, se confruntă cu amenințări din ce în ce mai complexe și atipice. În acest sens, cooperarea permanentă a SRI cu DIICOT este esențială pentru securitatea românilor, într-o lume care nu mai e de mult predictibilă sau sigură.

Terorismul, migrația ilegală, criminalitatea informatică, radicalizarea, traficul de droguri sau alte rețele de criminalitate organizată au atins, din păcate, cote alarmante, care ne obligă la asigurarea unei capacități sporite de adaptare și reacție rapidă.”, a spus Hellvig. 

Acesta a arătat că procurorii DIICOT împreună cu ofițerii SRI au stopat acțiunilor extremiste împotriva ordinii constituționale, au destructurat grupări infracționale vinovate de fraudarea masivă a bugetului asigurărilor de sănătate şi au anihilat rețele de trafic de droguri şi de trafic de persoane.

Hellvig a arătat că instituţiile statului trebuie să fie mai apropiate de cetăţeni, pentru a-i face pe aceştia să fie vigilenţi: „Folosesc acest prilej pentru a sublinia faptul că, fără o raportare directă la cetățean și la așteptările sale, riscăm să rămânem captivi unui model convențional, de multe ori depășit de realitățile cu care ne confruntăm.

Ne revine astfel obligația corelării permanente a obiectivelor noastre cu agenda cetățenilor, pentru a asigura securitatea acestora. Afirmarea unei culturi a dialogului cu societatea va genera un nivel ridicat de încredere și o vigilență sporită din partea românilor.”

Discursul directorului SRI la bilantul DIICOTDirectorul SRI, domnul Eduard Hellvig: “Nimeni nu este erou pentru ce a prevenit. Nu se vede public și nici nu trebuie. Însă la sfârșitul zilei singurul lucru care conteaza este dacă familiile tuturor sunt in siguranță, oriunde în România. De aceea activitatea de prevenție este o prioritate majoră pe care trebuie să o abordăm împreună.”#SRI #Patriaapriori #bilantdiicot

Posted by SRI – Serviciul Român de Informații on 3 Martie 2016

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares