Mar 29, 2023, 09:22

DNA are suspiciuni că UNPR a furat din banii donaţi pentru sinistraţi

unpr

Partidul lui Gabriel Oprea este anchetat de DNA în cazul unor suspiciuni de deturnare de fonduri, procurorii ridcicând de la sediul UNPR, în luna decembrie, mai multe documente. Surse din conducerea partidului susţin că este vorba despre o plândere făcută la DNA în legătură cu scoaterea unor sume de bani din contul deschis de UNPR pentru donaţii pentru sinistraţii de la indundaţii. Potrivit surselor citate, banii ar fi fost folosiţi în interes de partid.

Oficial însă, UNPR susţine că este subiectul unor acuzaţii nedrepte.

„Subiectul se referă la solicitarea, în decembrie 2015, de către DNA, a unor documente privind modul de constituire a Fondului „Solidaritatea” şi destinaţia finală a sumelor încasate în acest cont.

Precizăm că, în mai 2010, UNPR a anunţat deschiderea unui fond de solidaritate pentru sprijinirea celor afectaţi de criza financiară. UNPR a lansat, la acel moment, o invitaţie către politicieni, parlamentari, agenţi economici şi către toţi cei care doreau să contribuie, să facă donaţii în contul respectiv. Persoane din conducerea partidului au făcut, la rândul lor, donaţii în cont, din veniturile personale.

Ulterior, Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a deschis un cont de solidaritate cu acelaşi scop – diminuarea efectelor crizei economice.

UNPR a vărsat, în data de 12.10.2010, în contul deschis de MFP toate sumele acumulate din donaţii cu această destinaţie.

UNPR a pus la dispoziţia DNA toate documentele solicitate.”, precizează UNPR într-un comunicat de presă.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares