Ian 30, 2023, 23:56

Doar Ponta reduce (din nou) TVA cu piciorul în ghips. Nu la 20%, ci la 19%!

Foto: Mediafax

Premierul Ponta anunţă că a fost vizitat de către miniştrii Sănătăţii, Nicolae Bănicoiu, şi Finanţelor, Eugen Teodorovici, cu care a decis să susţină în Parlament scăderea cotei standard a TVA la 19%, nu la 20% cum a propus Guvernul iniţial, reducere care să fie aplicată mai devreme de 1 ianuarie. Anunțul vine doar la o zi după ce reprezentanții PSD în comisia de buget finanțe a Camerei Deputaților anunțau că reducerea TVA de la 1 ianuarie nu mai este valabilă.

„În această după-amiază m-au vizitat colegii mei Nicu Bănicioiu şi Eugen Teodorovici! Două lucruri extrem de importante pe care le-am discutat şi pentru care ne batem în zilele următoare: 1) miercuri, deputaţii Coalitiei PSD UNPR ALDE vom vota pentru adoptarea Codului Fiscal în forma aprobată în Guvern cu o singură modificare – reducerea cotei standard de TVA să fie la 19 ( nu 20%) – astfel închidem şi simbolic dezastrul produs în 2010 / avem spaţiu fiscal bugetar predictibil şi asigurăm un important consens politic (PNL a anunţat că votează Codul dacă facem 19 în loc de 20) / am discutat şi este clar posibil ca reducerea TVA să intre în vigoare înainte de 1 ianuarie!”, a scris Ponta pe Facebook, duminică seara.

Ponta se referă şi la problema medicamentelor, arătând că din luna iulie va fi aplicată scăderea preţurilor cu 20%.

 „2) de la 1 iulie intră în vigoare scăderea preţurilor la medicamente cu 20% – o măsură în sprijinul a milioane de români realizată cu mari eforturi de către Guvern”, îşi continuă Ponta mesajul.

El încheie spunând că precum de fiecare dată în ultimii 3 ani, „noi muncim pentru a îndrepta relele trecutului şi a face mai bună viaţa românilor / ceilalţi fac scandal şi sunt iresponsabili!!!”.

Guvernul a anunţat, la începutul acestui an, prin propunerile legate de noul Cod Fiscal, că intenţionează să diminueze cota standard de TVA la 20%, din ianuarie anul viitor, de la 24% în prezent.

Premierul Ponta a fost externat duminică din spitalul din Istanbul, unde a fost operat la genunchi în urma unei accidentări la un meci de baschet, el anunţând însă că îşi va relua activitatea normală într-o perioadă de până la 28 de zile, astfel că îi va cere preşedintelui Iohannis să îi încredinţeze vicepremierului Oprea atribuţiile de prim-ministru în acest interval.

„In aceasta dupa-amiaza m-au vizitat colegii mei Nicu Banicioiu si Eugen Teodorovici! Doua lucruri extrem de importante pe care le-am discutat si pentru care ne batem in zilele urmatoare:

1) miercuri deputatii Coalitiei PSD-UNPR-ALDE vom vota pentru adoptarea Codului Fiscal in forma aprobata in Guvern cu o singura modificare – reducerea cotei standard de TVA sa fie la 19% (nu 20%) – astfel inchidem si simbolic dezastrul produs in 2010. Avem spatiu fiscal bugetar predictibil si asiguram un important consens politic (PNL a anuntat ca voteaza Codul daca facem 19% in loc de 20%). Am discutat si este clar posibil ca reducerea TVA sa intre in vigoare inainte de 1 ianuarie!2) de la 1 iulie intra in vigoare scaderea preturilor la medicamente cu 20% – o masura in sprijinul a milioane de romani realizata cu mari eforturi de catre Guvernul României.

Ca de fiecare data in ultimii 3 ani noi muncim pentru a indrepta relele trecutului si a face mai buna viata romanilor / ceilalti fac scandal si sunt iresponsabili!!!”

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares