Iun 7, 2023, 21:28

DOCUMENT Mihaela Rădulescu, amendată de CNCD pentru incitare la ură împotriva homosexualilor

raduleasca
Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a hotărât să o amendeze pe Mihaela Rădulescu cu 3000 de lei pentru declarațiile ostile și ofensatoare făcute la adresa homosexualilor. În luna aprlie, Mihaela Rădulescu a scris pe blogul său un text în care le cerea homosexualilor să nu se mai afișeze în public, deoarece sunt „anormali”:

„Sunteţi oameni anormali, oricât vă deranjează că vă numim aşa – dar, dacă vă asumaţi «diferenţa», faceţi-o cu eleganţă, discreţie, convingere, nu neapărat dând iama în dulapul femeilor şi în fardurile lor. Nu ne agresaţi vizual copiii pe stradă, căci noi nu avem cui ne plânge, fiind o majoritate obligată să respecte drepturile unei minorităţi, ci respectaţi şi voi drepturile copiiilor noştri de a creşte normal şi de a alege… drept“

Mihaela Rădulescu și-a motivat atacul la adresa homosexualilor prin faptul că este mamă și ar dori ca fiul ei să nu aibă această orientare sexuală: „Aici a vorbit mama de băiat din mine, care are şi ea, ca şi orice minoritate din lumea asta, dreptul la opinie şi la liberă exprimare. Numai că, în momentul în care faci «greşeala» asta publică, toţi cei vizati te vor atacă ca hienele şi îţi vor demonstra că …ai dreptate – ei au tot felul de drepturi ciudate, ei vor respect şi toleranţă, dar să nu faci greşeala să-i ataci, că devin intoleranţi, iritaţi şi …victime. Iar noi, cei care am vrea să creştem şi ceva nepoţi şi să ne facem coc la nunta banală dintre băiatul nostru şi o …femeie, n-avem dreptul de a spune ce gândim. N-avem curajul de a spune ce ne place, ce ne convine şi ce nu. N-avem voie să stricăm bunătate de campanii pentru respectarea drepturilor minorităţilor, cu impresionante fonduri europene alocate, n-avem banalul drept de a le aminti că lumea a început de la Adam şi Eva, nu de la…Gheorghe şi Ion. Bănuiesc că Dumnezeu nu poate fi contrazis şi acuzat că a fost «politically» incorect….., dar eu voi fi …«decapitată» pentru că am îndrăznit să …spun ce gândesc, ca mama.”

CNCD a decis că Mihaela Rădulescu, fiind o vedetă TV, care este mereu în atenția publică, a creat prin declara’iile sale „un cadru intimidant, ostil, degranadt și ofensator la adresa persoanelor homosexuale”
Președintele  organizației MozaiQ, Vlad Viski, a declarat pentru BreakingNews24 că decizia CNCD este salutară: „Asociația MozaiQ salută decizia de astăzi a CNCD în cazul Mihaelei Rădulescu, care vine ca urmare a unei sesizări făcută de un membru in Consiliul Director al organizației noastre. Discriminarea pe criterii ce țin de orientarea sexuală, identitatea de gen, etnie, abilitate sau statut social nu își are locul în spațiul public. Credem în libertatea de exprimare în condițiile în care nu sunt încurajate ura și lipsa de respect față de grupurile minoritare din România.” MozaiQ este o nouă organizație comunitară a persoanelor LGBTI (lesbiene, gay, bisexuali, transgender și intersex) din România dedicată susținerii drepturilor și libertăților acestora, prin programe și proiecte care vin în întâmpinarea nevoilor lor, în special în domeniul social și cultural.

cncd 1

cncd2

cncd 3

cncd 4

cncd 5

cncd 6

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares