Mar 28, 2023, 02:51

Doi parlamentari PSD vor susține moțiunea de cenzură. Ponta interzice Puterii să voteze

motiune

Cu o zi înaintea dezbaterii moțiunii de cenzură în Parlament, PNL a anunțat că a reușit să convingă doi parlamentari ai PSD să voteze pentru demiterea Guvernului Ponta. Este vorba despre deputatul de Tulcea Marian Avram și deputatul de Sibiu, Gheorghe Roman.

„Anunț pe această cale că am luat decizia de a vota moțiunea de cenzură inițiată de Partidului Național Liberal deoarece consider că dreptul la vot este indispensabil într-o democrație veritabilă. Eu am primit un vot din partea cetățenilor pentru a le respecta și promova drepturile fundamentale, iar prin decizia luată astăzi rămân fidel mandatului încredințat de alegătorii mei”, a declarat Marian Avram într-un comunicat de presă.

Anunțul celor doi vine în urma interzicerii de către PSD și UNPR a dreptului de a vota la moțiunea de cenzură pentru parlamentarii lor. Liderii PSD explică, tot într-un comunicat de presă că această decizie „nu ține nici de vreo strategie ascunsă și nici de zvonurile lansate de opoziție legate de așa-zisa trădare a unor parlamentari”.

„Pur și simplu încercăm să arătăm întregii țări situația groaznică și starea de haos în care se regăsesc cei de la PNL – PDL. Demersul lor, nu numai că nu va întruni jumătatea necesară din numărul voturilor parlamentarilor, dar nu se va bucura nici măcar de susținerea tuturor celor care au semnat inițial moțiunea”, spune secretarul executiv al PSD, Codrin Ștefănescu.

Pentru adoptarea moțiunii de cenzură PNL are nevoie de 278 de voturi, număr până la care mai avea nevoie în această seară de 97 de voturi.

În aprilie 2012, la moțiunea de cenzură inițiată de USL împotriva guvernului PDL, Victor Ponta declara că parlamentarii PDL care primiseră interdicție de vot sunt „oi”.

„Am fost şi la grupul minorităţilor şi la UNPR şi mă duc şi la PDL dacă mă primesc, pentru a le cere să demonstreze bun simţ, atâta, poate că le cer prea mult celor de la PDL, un pic de bun simţ şi de respect pentru alegătorii lor. Eu nu le-am cerut să participe la vot şi să voteze moţiunea noastră, eu le-am cerut să manifeste bun simţ şi respect pentru alegătorii lor care i-au trimis în Parlament, nu să stea în bănci ca oile, ci să meargă să-şi exprime o opţiune”, declara atunci Ponta. 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares