Feb 3, 2023, 08:37

Doi șefi de la autostrăzi sunt dați afară din CNADNR după ce au spus la TV că directorii își angajează rudele în companie

Alin Goga și Olguța Vasilescu

Alin Goga, director adjunct la Direcția de Drumuri și Poduri Craiova, și Liviu Costache, director comercial în CNADNR, sunt cercetați disciplinar în vederea concedierii din cauza declarațiilor făcute la două posturi de televiziune despre corupția și jaful din interiorul Companiei de Autostrăzi, anunță CNADNR într-un comunicat dat publicității miercuri seara.

„Comisia de cercetare disciplinară înfiinţată va cerceta împrejurările care au condus la nerespectarea limitelor de competenţă stabilite prin fişa postului care prevede prevede că: „acordarea către reprezentanţii mass-media de interviuri, precum şi furnizarea de documente sau informaţii în legatură cu activitatea CNADNR, se realizează numai cu respectarea obligatorie a mandatului/împuternicirii acordate de către Directorul General.”, se arată în comunicat.

„Precizăm că în prezent cei doi salariaţi, Alin Goga şi Liviu Costache, se află în concediu de odihnă legal, drept urmare, nu se desfăşoară nicio procedură de cercetare în această perioadă. La data revenirii în activitate a salariaţilor, comisiile îşi vor putea desfăşura lucrările specifice şi implicit se va produce şi suspendarea contractelor individuale de muncă ale acestora.”, precizează CNADNR.

„Având în vedere că domnul Alin Goga a afirmat că a participat la o şedinţă CTE unde a constatat că «tratăm lucrurile cu superficialitate», că referitor la autostrada Orăştie – Sibiu «nu există rezolvare tehnică în» acest moment, că «s-a făcut o chetă de 250 de mii euro», că «noi suntem cei mai inteligenţi şi cei mai buni, pe unde am ales să construim? Exact pe unde este cel mai prost», că «angajaţii CNADNR vin de acasă cu casa de marcat, scot din priză casa CNADNR-ului şi pleacă acasă cu 8-9.000 ron pe tură», comisia de cercetare disciplinară a solicitat salariatului, ca în data de 28.08.2015 să se prezinte la comisie în vederea probării celor afirmate”, susţine CNADNR.

Goga a afirmat în cadrul unei emisiuni televizate în luna iulie că tronsonul de autostradă Sibiu-Orăştie trebuie reconstruit şi a vorbit despre ilegalităţi în CNADNR.

„Paroxismul la care s-a ajuns în CNADNR e departe de orice închipuire. 14 miliarde de euro am primit din 2007 până în prezent. Sunt bani care s-au dus şi pe întreţinere, pe investiţii, reabilitări şi avem o reţea care e jalnică, pentru că totul porneşte din interior: 6.000 de oameni şi 10 la sută sunt ingineri de drumuri şi poduri. Acolo doar 10 la sută sunt ingineri de drumuri, într-o companie eminamente tehnică. Sunt regionale care au patru ingineri de drumuri. În condiţiile în care am angajat toate specializările exotice,  găsiţi papagali de toate culorile. Fiecare director şi-a angajat toate rudele. Nu este de astăzi, se perpetuează”, a spus Goga.

Directorul comercial Liviu Costache este şi el cercetat disciplinar pentru că a participat la o emisiune tv din 4 august.

„La această emisiune şi domnul Costache a făcut afirmaţii nefondate, neadevărate, jignitoare şi calomnioase la adresa companiei şi a angajaţilor săi. Şi în acest caz, conform legislaţiei, comisia de cercetare disciplinară solicită domnului Costache probarea celor afirmate”, se mai arată în comunicatul CNADNR.

Liviu Costache a fost director al CNADNR și pînă în 2011 dar a fost demis de fostul ministru al Transporturilor, Anca Boagiu. Alin Goga este un apropiat al vicepreședintelui PSD Lia Olguța Vasilescu. Ministrul Transporturilor, Ghiocel Matache, a fost numit în funcție în urmă cu o lună în urma lobby-ului făcut în favoarea sa de Marian Oprișan.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares