Mai 28, 2023, 03:07

Donald Trump, aproape de Casa Albă. Este la doar 6% distanță de preferata americanilor, Hillary Clinton VIDEO

clinton

Donald Trump nu numai că este liderul incontestabil al taberei republicanilor, dar se află pe locul doi în opțiunile americanilor, la o distanță neașteptat de mică de Hillary Clinton. Potrivit celui mai recent sondaj CNN, Donald Trump s-a apropiat la un incredibil 6 % de fostul secretar de stat și urcă în fiecare zi în sondaje.

sondaj hillary

Dacă în luna iulie, când nimeni nu îi dădea șanse reale lui Donald Trump, distanța dintre cei doi era de 24 de procente, Trump ar putea să o depășească și chiar să o egaleze pe Hillary Clinton în următoarea lună. Alimentând în acest fel temerile democraților că scandalul emailurilor, adus în atenție publicului de hackerul român Guccifer, i-ar putea fi fatal fostei prime doamne a Statelor Unite. Și dacă asta nu era de ajuns, Hillary are deja probleme în tabăra sa, cu senatorul democrat Bernie Sanders, care începe să îi sufle în ceafă și să crească în sondaje 10% în fiecare lună. Mai mult democrații par că sunt pregătiți pentru ambele scenarii și că ar avea un plan secret ce ar putea fi anunțat în septembrie. O potențială lansare în cursă a vicepreședintelui Joe Biden, considerat un candidat mult mai puternic, în ciuda celor două eșecuri precedente.

sanders

Hillary Clinton şi-a folosit contul de e-mail personal în perioada 2009-2013 în activitatea guvernamentală, când era secretar de stat. Un scandal în care unul dintre cei mai cunoscuţi hackeri din România a fost protagonist. În martie 2013, hackerul arădean Guccifer reuşea să spargă contul de mail al unui consilier al lui Clinton și să destăinuie lumii un secret care ar putea să o coste fotoliul de la Casa Albă. Clinton a recunoscut în luna martie că a schimbat în jur de 60.000 de mailuri de pe contul personal în timpul mandatului său de patru ani în Administraţia Obama, dintre care jumătate au fost şterse. Departamentul de Stat american a găsit însă în emailurile lui Hillary Clinton 305 mesaje care ar putea conţine informaţii clasificate şi care necesită o analiză mai detaliată din partea agenţiilor federale, a informat luni instituţia.

Este un subiect facil pentru adversari, pe care Donald Trump a început deja să îl folosească împotriva sa, acum că îi este principalul adversar. Într-un interviu de ultimă oră pentru CNN, miliardarul a spus că Hillary Clinton este o țintă ușoară pentru că acest caz o va distruge și a amintit americanilor că general Petraeus, fostul șef al CIA, a fost schimbat pentru un lucru mult mai puțin semnificativ. Acesta a fost dat afară, condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare și la plata a 100.000 de dolari după ce i-a dezvăluit amantei secrete de stat.

„Cred că îi va fi devastator în alegeri. Dar nu numai. Cred că marea ei problemă este de ordin penal.

R: Chiar credeți că va fi o problemă penală pentru Hillary?

Nu sunt singurul care crede. FBI este implicat, iar ei se ocupă doar de cazuri penale. Oricum este vorba ori de o faptă penală, ori de incompetență. Una sau cealaltă. Incompetență crasă sau o infracțiune. Niciuna nu este acceptabilă pentru funcția de președinte.

Cred că ne vom descurca foarte bine împotriva lui Hillary. Activitatea ei ca secretar de stat a fost un dezastru, a fost în favoarea războiului din Irak, o amintire deloc plăcută”, a spus Donald Trump pentru CNN, după ce postul american de televiziune a dezvăluit dezultatul sondajul care îl pune pe Trump foarte aproape de Hillary Clinton.

Discursul rasist și xenofob a început să fie preluat pe alocuri de colegii republicani, care speră că câștige electoratul lui Trump. Analiștii din Statele Unite sunt la fel de surprinși de evoluția lui Trump ca și restul lumii.

„A fost o dată a niciodată, în violenta eră a lui iunie 2015, o vreme în care America era înnebunită după Beyonce, iar echipa New York Mets chiar era bună, nimeni nu credea că Donald Trump ar putea câștiga prezidențialele. Era văzut ca neavând nicio șansa, spuneau acei oameni de demult, care foloseau o unealtă contemporană ce se numea internet”, scrie un jurnalist pentru Washington Post, după ce a aflat rezultatul sondajului.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares