Ian 31, 2023, 09:46

Donald Trump sare în apărarea lui Saddam Hussein. „Nu era un om bun, dar cui îi pasă” VIDEO

trump bun

Donald Trump și-a făcut din uciderea lui Saddam Hussein un subiect de campanie. Miliardarul laudă de câte ori are ocazia presupusa abilitate a fostului dictator de a ține zona sub control și „de a omorî teroriști”.

„Saddam nu era un om bun. Dar cui îi pasă. Vă spun eu la ce era bun. Să omoare teroriști. Irakul a devenit Universitatea Harvard pentru terorism. Dacă vrei să fii terorist, te duci în Irak. E Harvard. E mai rău decât înainte să invadăm noi”, a spus Trump la un miting din Ohio.

„Ce am făcut? Am cheltuit atâția bani, am pierdut atâtea vieți, avem atâția luptători răniți. Noi cu ce ne alegem? Acum Iran preia controlul”, a precizat Trump apoi într-un interviu.

Candidatul republican susţine că s-a opus intervenţiei militare americane în Irak în anul 2003, declanşată de Administraţia George W. Bush. Saddam Hussein a fost înlăturat de la putere în contextul intervenţiei americane şi a fost executat.

Trump afirmă că a avertizat de atunci că o astfel de intervenţie militară va destabiliza Orientul Mijlociu, argumentând că ascensiunea reţelei teroriste Stat Islamic este o dovadă în acest sens.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares