Mar 30, 2023, 05:29

Donald Trump vrea să interzică avortul şi să deporteze 3 milioane de imigranţi

sursa foto http://www.cbsnews.com

Președintele ales al SUA, Donald Trump, a declarat, într-un interviu difuzat duminică de CBS, că vrea să numească la Curtea Supremă judecători împotriva avortului și favorabili armelor de foc, transmite AFP.

„Judecătorii vor fi pro-life” (anti-avort), a explicat Trump, asigurând totodată că aceștia vor fi „foarte favorabili celui de-al Doilea amendament” al Constituției americane, care garantează dreptul fiecărui cetățean american de a deține o armă de foc.

„Eu sunt pro-viaţă (anti avort- n.n.). Judecătorii vor fi pro-viaţă. Ei vor fi foarte… (…) în ceea ce priveşte avortul, dacă legea va fi respinsă, ea se va întoarce la fiecare stat. Da, deci probabil că femeile vor trebui să meargă în alt stat să facă avort. Vom vedea ce se întâmplă, mai e mult până acolo”, a spus Trump la emisiunea 60 Minutes de la CBS

ÎNTREGUL INTERVIU POATE FI VIZIONAT AICI

În același interviu televizat, președintele american ales a precizat că nu va reveni asupra principiului căsătoriei între persoane de același sex, considerând subiectul închis.

În ceea ce priveşte principala sa promisiune din campania electorală, cea referitoare la ridicarea unui zid la graniţa cu Mexicul, Trump a declarat că va fi parte zid, parte gard , şi că intenţionează să deporteze 2 milioane de imigranţi.

„Ceea ce vom face este să luăm oamenii care sunt infractori şi au cazier, membrii bandelor, traficanţii de droguri, avem o mulţime din aceştia, probabil 2 milioane, ar putea fi chiar 3 milioane, o să îi dăm afară din ţară sau o să-i băgăm în puşcării. Dar o să-i dăm afară din ţară, ei se află aici ilegal”, a spus Trump.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares