Oct 16, 2021, 00:00

Două persoane care plănuiau atentate în Bruxelles de Anul Nou, arestate

Belgium-Paris-Attacks-18

Două persoane au fost arestate în Belgia, suspectate că plănuiau atacuri teroriste care ar fi vizat capitala Bruxelles, dar și forțele de poliție. Asta după ce nivelul de alertă a crescut în mai multe capitale europene în urma unui pont al unui serviciu secret care ar fi atras atenția că mai mulți jihadiști au ajuns această lună în Europa cu scopul unor atacuri în preajma sărbătorilor.

Cei doi indivizi arestaţi sunt inculpaţi pentru apartenenţă la o grupare teroristă şi ameninţare cu atentate. Unul dintre ei este bănuit că era atât liderul unei celule teroriste, cât şi recrutor.

În timpul perchezițiilor poliția a descoperit uniforme militare și materiale de propagandă în favoarea grupării teroriste Statul Islamic, dar nu a găsit explozibili. Nivelul de alertă la secțiile de poliție din Bruxelles a fost crescut de la 2 la 3, ca urmare a unor informații privind o amenințare împotriva unei secții de poliție din Grand Place, punctul cel mai turistic din capitala belgiană și locul unde se strâng mii de oameni de Anul Nou.

Parchetul federal a confirmat aceste informaţii, menţionând „ameninţări serioase cu atentate”. Mai multe percheziţii şi arestări au avut loc duminică şi luni la Bruxelles, în Brabant şi în regiunea Liege. Șase persoane au fost reţinute în cadrul anchetei, dar numai doi suspecţi au fost arestați, celelalte patru persoane fiind eliberate după audieri.

Nu a fost stabilită nicio conexiune cu atacurile teroriste de luna trecută din capitala Franței, Paris, soldate cu 130 de morți și peste 300 de răniți.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares