Ian 31, 2023, 00:15

Dovada video că rebelii pro-ruși au doborât zborul MH17 al companiei Malaysia Airlines. IMAGINI ȘOCANTE

mh17

Comemorare dureroasă la un an de la doborârea avionului MH17. Noi imagini publicate de un site australian de știri arată momentul în care rebelii pro-ruși au ajuns la epava avionului. Filmarea dezvăluie confuzia atacatorilor, care credeau că au doborât un avion comericial, și nu unul de pasageri. Imediat au realizat că este vorba de o aeronavă care transporta „străini” și au început să fure tot ce au putut. Rebelii pro-ruși vorbesc despre pilot, care încă ar fi fost în viață și de faptul că telefoanele victimelor sunau în continuu. Potrivit Daily Telegraph, unul dintre bărbații care apar în imagini ar avea ecuson cu însemnele autoproclamatei Republici populare Donetsk.

Salut, suntem la avion.

Mai este un avion?

…Am înțeles. Încercuiți zona, nu lăsați niciun civil să treacă. Ne vedem. Ne întoarcem în curând.

E un avion de pasageri!

E portocaliu?…Am găsit cutia neagră. Cutia neagră!

Malaezia…Străini…

Cine le-a dat voie să zboare pe acest coriodor? (n.r. țipă)

Închide telefoanele civililor. Oprește-le.

Aici sunt numai haine, sunt civili.

Mergi repede în zona Rassipnaya, pilotul a fost văzut cum se târa pe acolo.

Malaezia, Olanda și alte țări cer crearea unui tribunal ONU, pentru a judeca vinovații, dar Rusia respinge această cerere, pe care o consideră „contraproductivă”.  CNN susține că un draft al raportului privind ancheta doborârii avionului indică faptul că o rachetă Bulk a fost trasă spre avion din zona rebelilor.

Avionul Boeing 777 al Malaysia Airlines a fost doborât pe 17 iulie 2014 într-o zonă apropiată de linia frontului dintre forțele ucrainene și separatiștii pro-ruși. Toti cei 298 de pasageri și membri ai echipajului au murit.  La bord se aflau 43 de malaezieni, 27 de australieni, 12 indonezieni, zece britanici (inclusiv un pasager care avea şi cetăţenie sud-africană), patru germani, patru cetăţeni belgieni, trei filipinezi. De asemenea, printre victime figurează un cetăţean neo-zeelandez și un altul cu dublă cetățenie, româno-canadiană.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares