Mar 25, 2023, 23:01

Dragnea a anunțat liderii UE că PSD va boicota localele dacă se schimbă legea alegerilor

Liviu Dragnea si Martin Schultz

Liderul social-democraților, Liviu Dragnea, s-a întâlnit miercuri, la Bruxelles, cu președintele Parlamentului European, Martin Schulz, context în care a afirmat că adversarii politici ai PSD fac presiuni asupra Guvernului pentru ca legislația electorală să fie modificată, arătând că partidul pe care îl conduce ia în calcul inclusiv boicotarea alegerilor locale.

Potrivit unui comunicat al PSD citat de Agerpres, în cadrul discuției, Dragnea a prezentat situația politică din România, subliniind că, în perspectiva alegerilor care vor avea loc în acest an, social-democrații au pornit un program de modernizare a partidului și de deschidere către cetățeni.

„În acest context, președintele Dragnea a menționat și faptul că adversarii politici ai PSD fac presiuni mari asupra Guvernului pentru ca legislația electorală să fie modificată prin Ordonanță de Urgență, ceea ce este inacceptabil din partea Partidului Social Democrat, care ia în calcul inclusiv boicotarea alegerilor locale”, se arată în comunicat.

Martin Schulz a propus organizarea, în această primăvară, a unei întâlniri a conducerilor celor două partide social-democrate din România și Germania.

De asemenea, la întâlnire au mai fost abordate subiecte legate de criza refugiaților, care reprezintă principala temă a campaniei pentru alegerile din landurile germane ce vor avea loc în luna martie, precum și situația din Republica Moldova.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares