Mar 25, 2023, 22:37

Dragnea a scos defăimarea și amenzile din Legea defăimării

dragnea

Comisiile juridică și pentru drepturile omului de la Camera Deputaților au eliminat luni toate articolele referitoare la defăimare, incitare la ură și discriminare socială, precum și amenzile prevăzute în proiectul de lege inițiat de Liviu Dragnea.

Proiectul a primit și un alt titlu — proiectul legii privind asigurarea toleranței față de diferențele de grup.

Membrii celor două comisii au decis eliminarea definiției defăimării, dar și eliminarea sintagmelor „apartenență politică” și „avere” din text.

Raportul suplimentar al celor două comisii a fost adoptat cu 21 de voturi „pentru” și șapte „împotrivă”.

Prezent la dezbaterile din comisii, inițiatorul proiectului, Liviu Dragnea, a menționat că inițiativa sa a avut în permanență „un caracter de promovare a toleranței și a demnității umane”.

„Se va înființa, în cadrul CNCD, un departament care va urmări promovarea toleranței, este vorba de promovarea și garantarea toleranței prin trei mijloace și domenii: prin educație, prin sistemul administrației publice și prin presă, prin posturile publice. Nu vreau ca această lege să aibă un caracter sancționatoriu, din această lege am eliminat și noțiunea de defăimare, este o lege pentru promovarea toleranței și a demnității umane. Se vor elabora ghiduri de bune practici”, a arătat Dragnea, citat de Agerpres

Noua formă a legii, AICI

lege dragnea

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares