Iun 7, 2023, 11:23

Dragnea blochează Codul Fiscal, nemulţumit de acordul convenit de Teodorovici cu partidele

sursa foto facebook Liviu Dragnea

Preşedintele interimar al PSD Liviu Dragnea a declarat luni, la finalul şedinţei Coaliţiei, că PSD cere amânarea dezbaterilor parlamentare privind Codul Fiscal şi doreşte o reuniunea a liderilor partidelor parlamentare pentru joi, astfel încât să se ajungă la o decizie politică.

Propunerea este ca joi să fie o întâlnire a partidelor parlamentare pentru a lua o decizie politică în privinţa Codului Fiscal, astfel încât acesta să fie modificat în sesiunea parlamentară ordinară, a spus Liviu Dragnea, arătând că practic nu se mai poate vorbi despre sesiune extraordinară.

„Propunerea noastră este ca în această săptămână, posibil joi, să avem o întâlnire a liderilor partidelor politice ca, pe baza discuţiilor tehnice, să luăm o decizie politică astfel în sesiunea normală (n.r. – parlamentară) să luăm o decizie în privinţa Codului fiscal. Practic nu mai putem vorbi de o sesiune extraordinară a Parlamentului”, a adăugat Dragnea, citat de Mediafax.

Dragnea a mai explicat că nu se poate lua o decizie pe acest subiect fără o discuţie la nivel politic.

„A fost o întâlnire tehnică în care au fost specialişti de la toate partidele, urmează să se ia o decizie politică în cadrul tuturor partidelor. Nu putem lua o decizie politică astăzi, este un subiect important”, a declarat Dragnea.

Parlamentul a intrat, începând de luni, în sesiune parlamentară extraordinară pentru dezbaterea cererii de reexaminare a Codului Fiscal, formulată de preşedintele Klaus Iohannis.

Liderii partidelor de guvernare s-au reunit, luni, la sediul PSD, pentru a discuta despre reexaminarea Codului Fiscal, principala miză a dezbaterilor fiind reducerea TVA.

Este prima reuniune a liderilor Coaliţiei, după revenirea din concediu a preşedintelui interimar al PSD, Liviu Dragnea. Referitor la discuţiile tehnice dintre reprezentanţii partidelor parlamentare, Liviu Dragnea a susţinut că nu s-a ajuns la nicio soluţie şi că reducerea TVA etapizat – la 20% de anul viitor şi din 2017 la 19% – a fost doar o propunere a liberalilor. UNPR a agreat propunerea PNL de reducere a TVA la 20% de la 1 ianuarie 2016, în timp ce ALDE susţine în continuare reducerea la 19%.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares