Feb 4, 2023, 21:28

Dragnea cere femei. PSD trebuie să-i dea 48 de tinere, frumoase şi deştepte

Doua viitoare deputate PSD. Dragnea are de unde alege

Liviu Dragnea a cerut celor 48 de filiale ale PSD să îi dea o listă cu femei tinere, frumoase şi cu studii superioare pentru a le pune pe locuri eligibile la alegerile pentru Parlament. Preşedintele PSD vrea să schimbe faţa partidului şi s-a gândit că acest lucru n-o pot face decât femeile, condiţia pusă şefilor de filiale fiind ca desemnatele să arate bine.

De altfel, la Şcoala de Vară a femeilor PSD, Dragnea a spus că are de unde alege, penru că „rezerva de frumuseţe a PSD este mare”. „Mă simt ca în mijlocul unui buchet de flori”, a spus Dragnea, fericit, ]n mijlocul colegelor care s-au întrecut în a-l săruta şi în a-l strânge în braţe.

„Va fi foarte mare (ponderea femeilor PSD pe listele cu candidaţi – n. red.). (…) În privinţa preferinţelor, îmi este uşor pentru că la PSD toate doamnele şi domnişoarele arată foarte bine şi foarte bine pregătite. Trebuie să fie bine pregătite pe domeniul pe care vor dori să activeze în comisiile din Parlament, să aibă o relaţionare socială bună şi de un nivel ridicat în comunitatea din care provin, să ştie să comunice, să fie membre active de partid şi să fie totuşi loiale partidului şi să înţeleagă că intră şi vor face parte dintr-o echipă care se doreşte performantă în Parlament”, a spus Dragnea.

El a menţionat, referitor la toţi candidaţii PSD pentru Parlament, că doreşte ca social-democraţii din viitoarea structură legislativă să fie activi şi dinamici.

‘Nu vreau să fie în Parlament, cel puţin din partea PSD-ului, vreun deputat care să nu aibă drag de muncă, care să nu meargă la comisii, (…) un deputat care dacă merge în comisie să ştie proiectele de legi pentru că este de specialitatea respectivă, care să fie prezent la vot şi care să fie un om activ şi dinamic în Parlamentul României. Am vorbit cu colegii mei, toţi au acceptat lucrul ăsta, au înţeles şi în sensul ăsta vom face liste’, a spus liderul PSD.

Preşedinta Organizaţiei Femeilor Social-Democrate (OFSD), Viorica Dăncilă, a menţionat trei dintre calităţile pe care trebuie să le îndeplinească membrele de partid pentru a putea candida pentru Parlament.

‘În primul rând, noi avem femei care sunt foarte bine pregătite profesional. (…) În al doilea rând, să aibă activitate susţinută în cadrul partidului, pentru că nu ne permitem să facem experienţe şi în al treilea rând să fie susţinută şi de organizaţia judeţeană din care face parte, pentru că, aşa cum a specificat domnul preşedinte Liviu Dragnea, nu vor veni candidaţi impuşi. Candidaţii, fie că sunt femei sau tineri, vor face parte din organizaţia judeţeană respectivă’, a declarat reprezentanta OFSD

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares