Iun 6, 2023, 05:14

Dragnea cere preşedinte la PSD, după suspendarea lui Ponta. Rovana şi Oprişan îl acuză de trădare

sursa foto Liviu Dragnea Facebook

Liviu Dragnea adună adepţi în interiorul PSD pentru a provoca la Comitetul Executiv care se va întruni săptămâna viitoare un vot pentru desemnarea unui preşedinte interimar în locul lui Victor Ponta.

Dragnea nu este de acord cu un interimat al Rovanei Plumb, susţinând că nu există în statut procedura desemnării unui interimar de către preşedintele care se retrage. „PSD nu este un partid care poate fi condus prin delegare, e un partid mare, un partid aşezat. Acum este nevoie de o legitimare în Comitetul Executiv Naţional. Nu există nimeni în funcţia de preşedinte interimar, deci noi nu avem preşedinte interimar, avem preşedinte care şi-a dat demisia şi este un loc gol”, a spus Liviu Dragnea. El susţine că funcţia de preşedinte interimar, pe care ar ocupa-o în continuare Rovana Plumb după „demisia” lui Victor Ponta de la şefia PSD, nu există în partid, ci doar un „loc gol” în privinţa căruia trebuie să decidă Comitetul Executiv PSD.  Dragnea este de părere că un congres al PSD nu e o soluţie pentru că un congres poate să tulbure şi mai rău partidul şi şi-a exprimat speranţa că Ponta nu va face o a doua greşeală prin retragerea de la Guvern. Este vorba despre teama liderilor PSD că în cadrul unui Congres partidul se va rupe prin plecarea la UNPR a unui număr de organizaţii judeţene, cu şefi cu tot.

Dragnea a avut în cursul dimineţii o serie de întâlniri cu membri ai PSD pentru a pue la cale strategia în perspectiva şedinţei Comitetului Executiv. Interesant este că cei cu care s+a întâlnit Dranea sunt apropiaţii lui Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, pînă de curînd un declarat rival al fostului ministru al Dezvoltării. În noul context, Dragnea şi Zgonea şi-au unit forţele, cei doi având un plan comun de preluare a puterii în PSD, cel mai probabil cu Valeriu Zgonea preşedinte.

Însă, după ce săptămâna trecută Zgonea a fost acuzat de pesedişti de trădare în favoarea PNL şi a preşedintelui Iohannis, acum este rândul lui Liviu Dragnea să provoace indignarea liderilor PSD loiali lui Victor Ponta.

Rovana Plumb, vizată direct de planurile lui Dragnea, a emis un comunicat în care arată că „cei care vorbesc despre organizarea unui congres acum nu se raportează la binele PSD, ci la speranţele oponenţilor „. „Nu avem de ce să organizăm congrese prin care să facem jocurile adversarilor PSD, pentru că riscăm ca, pe parcurs, să pierdem guvernarea dar şi aliaţii pe care îi avem. Iar de câştigat nu am câştiga nimic”, susţine Rovana Plumb.

Şi Marian Oprişan a ţinut să declare că oricine are altă poziţie decât cea a lui Victor Ponta se situează de partea duşmanilor politici.

„În ceea ce privește interimatul conducerii PSD, conform statutului, acesta este asigurat de președintele Consiliului National, împreună cu Biroul Permanent National, Comitetul Executiv National și Consiliul National. Ferm, corect si categoric, in calitate de membru fondator al partidului, le spun respectuos tuturor colegilor mei din P.S.D., că orice abordare în afara celei pe care am prezentat-o, reprezintă interese străine Partidului Social Democrat și care sunt de natura a face jocul adversarilor noștri politici”., susţine Oprişan într-un comunicat de presă. 

 

 

 

0 Comentarii

Shares