Dec 7, 2021, 19:14

Dragnea: „Cioloş ne-a spus că exclude OUG pentru alegeri în două tururi”

sursa foto Mihai Sturzu

Pre;edintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat la finalul discuţiilor cu premierul dacian Cioloş, că acesta a informat delegaţia PSD-ALDE că exclude atât emiterea unei Ordonanţe de Urgenţă cât şi asumarea răspunderii pentru modificarea legii alegerilor primarilor pentru reintroducerea alegerii în două tururi.

„Domnul Cioloş ne-a spus că exlude Ordonanţa de Urgenţă si exclude angajarea răspunderii, caută alte variante”, a spus Liviu Dragnea. Acesta i-a spus premierului „că nu există niciun fel de argument pentru a tulbura procesul electoral, să schimbi regulile cu câteva luni înainte de alegeri”

„PSD nu respinge ideea alegerilor locale în două tururi, dimpotrivă, numai că nu acum. Noi vrem o reformă a întregului sistem electoral. Trebuie să avem o coerenţă, dar asta este o analiză pe care o poate face noul paralment şi în niciun caz să creăm un precedent atât de periculos să modificăm prin OUG o lege electorală cu câteva luni înainte de alegeri”, a spus preşedintele PSD.

Delegaţia PNL a plecat dezamăgită de la discuţiile purtate la Vila Lac 1 de către premierul Cioloş şi vicepremierii Borc şi Dâncu cu partidele. Surse din delegaţia PNL susţin că impresia creată de către şeful Guvernului a fost aceeacă că nu doreşte să dea curs dorinţei liberalilor de a emite ordonanţă de urgenţă pentru modificarea legii.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares