Iun 7, 2023, 18:21

Dragnea despre guvernarea Ponta: s-a făcut mai mult marketing guvernamental

dragnea

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că a fost o greşeală ca Victor Ponta să deţină în acelaşi timp şefia Guvernului, dar şi a PSD, un lucru care trebuie evitat în partid pe viitor şi crede că acesta a fost şi motivul pentru care Ponta s-a retras din fruntea PSD.

„Pe fondul situaţiei medicale a lui şi pe fondul presiunilor permanente la care era supus, cred că a ajuns la concluzia că nu poate gestiona amândouă funcţiile. Oricum, şi funcţia de preşedinte PSD şi funcţia de prim-ministru într-o singură mână este foarte mult şi cred că de aici înainte în PSD nu trebuie să mai facem aşa ceva, pentru că greutatea este foarte, responsabilitatea este foarte mare”, a spus liderul interimar al PSD, care a subliniat că este foarte greu ca un singur om să fie şi un lider de partid eficient, dar şi un premier bun, în acelaşi timp.

„Cred că a luat decizia asta simţind că îi este mai uşor să se poată ocupa în special de Guvern”, a completat Dragnea, prezent la o emisiune a postului TV Digi24.

Dragnea a spus, citat de Mediafax, că decizia de a împărţi astfel funcţiile a fost una comună, luată în 2012, însă acum realizează că a fost o greşeală. „Cred că am greşit amândoi, pentru că am plecat amândoi în Guvern, el premier, eu vicepremier, el preşedinte PSD, eu preşedinte executiv la partid, şi cred că din cauza asta încet, încet, în mod involuntar, nu voluntar, partidul aşa puţin a rămas în umbră. Nu a fost confiscat de Guvern, dar comunicarea publică a fost concentrată în special pe acţiunile guvernamentale”, a menţionat el.

Liderul interimar al PSD a adăugat că, în această perioadă, relaţia firească de colaborare dintre PSD şi Guvern s-a transformat „într-o relaţie oarecare de subordonare”, iar PSD risca să nu mai aibă viaţă de partid.

„Noi n-am mai făcut o activitate politică serioasă, ci s-a făcut mai mult marketing guvernamental, dar partidul a avut de suferit. S-a simţit nevoia ca partidul să fie resuscitat”, a spus Dragnea, care a atras atenţia că PSD se află acum într-un „moment de răscruce”. 

Dragnea a spus că oamenii din teritoriu i-au spus că nu mai vor să vadă miniștri la televizor.

„Ei așteapta de la miniștri când ies la televiziuni să spună ce fac ei pentru români și pentru țară, nu sa mearga să comenteze divorțuri sau violuri”, a spus Dragnea. Acesta a explicat că miniștrii trebuie să vină la ședințele PSD cu teme de discuție.

 

0 Comentarii

Shares