Mar 30, 2023, 10:54

Dragnea, după trimiterea în judecată a lui Victor Ponta: Nu vrem să riscăm să ieșim de la guvernare VIDEO

ponta-si-dragnea

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, spune că opinia generala în partid este că PSD nu trebuie sa plece de la guvernare.

„Nu e o surpriză (n.r.—faptul că Ponta a fost trimis în judecată), e un dat. Poziția PSD nu este foarte simplu de luat în situația asta și nu o să o spun eu, acum, pentru că este o decizie cu consecințe serioase atât asupra partidului cât și asupra guvernării. Ce pot spune este că PSD, în mod firesc, dorește să rămână la guvernare, este dorința fiecărui partid, este rațiunea de a fi a oricărui partid. Plecarea lui Victor Ponta din fruntea guvernului poate să pună partidul într-o situație dificilă în sensul că nu avem nicio garanție că președintele Iohannis va desemna un candidat de prim-ministru tot de la PSD„, a spus Dragnea la B1 Tv.

Liviu Dragnea spune că deși Gabriel Oprea poate face față funcției de prim ministru, PSD nu ar putea rămâne într-un Guvern în care nu are premierul.

„Eu nu am vorbit astăzi cu Victor Ponta, nu l-am sunat, dacă m-ar fi sunat, sigur că vorbeam și ne întâlneam, dar cred că e important pentru el ca astăzi — și cred că asta a făcut — să poată să își pună ordine în gânduri. Nu este o situație dorită, o situație fericită situația în are se găsește și mi s-a părut firesc să îl las să își pună ordine în gânduri. În funcție de decizia lui vom discuta și în partid și în coaliție deoarece consecințele unui gest sau altul sunt foarte mari. Eu sprijin interesul partidului și acesta este să rămână la guvernare”, a spus Liviu Dragnea.

Mai mult, Dragnea a adăugat că nu are nicio garanție că președintele Klaus Iohannis va numi un premier din partea PSD dacă Ponta ar demisiona.

„Nu a spus-o, nu a rostit așa ceva. (…) Acestea sunt lucruri care trebuie spuse de către președinte. (…) Președintele are dreptul constituțional să desemneze un candidat pentru funcția de premier. (…) Eu știu eu știu că dl. președinte Iohannis a vorbit până acum de dorința de a avea guvernul său, guvernul PNL”, a mai afirmat liderul PSD.

Întrebat dacă există vreo înțelegere cu PNL, în cazul în care Victor Ponta își va da demisia, Dragnea a a spus că nu a făcut un asemenea pas.

„Nu. Nu puteam să generăm o discuție cu PNL pe acest subiect. Categoric nu, nu avem nicio înțelegere, nicio discuție făcută cu PNL. Dacă — habar nu am, nu știu, va fi decizia lui, sper să rămână… puternic, dacă ajungem în situația ( de a demisiona-n.r), o să discutăm în coaliție, nu avem de ce să discutăm cu PNL”.

Premierul Victor Ponta a fost trimis în judecată fiind acuzat de procurori de fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată şi spălare de bani în dosarul Turceni-Rovinari.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares