Iun 4, 2023, 00:06

Dragnea îl acuză pe Ponta că l-a pus pe Mihai Sturzu să îi ceară demisia

dragnea la tsd

Deputatul Mihai Sturzu, fost președinte al TSD, un prieten apropiat al lui Sebastian Ghiță și al lui Victor Ponta, i-a cerut lui Liviu Dragnea la Congresul TSD, să se retragă din funcția de președinte al partidului și să convoace noi alegeri. Dragnea i-a dat replica, spunând că Sturzu „are la fel de puțin caracter ca și cel care l-a pus să facă asta”, aluzie transparentă la Victor Ponta. Totodată Dragnea a dezvăluit că Sturzu îi propusese după tragedia de la Colectiv să profite de emoția populară pentru a înscena un conflict din care să se desprindă un nou partid, care apoi să facă alianță cu PSD. 

„Suspendaţi-vă, conform noului statut al PSD, din funcţia de preşedinte, convocaţi un congres al PSD fără liste şi corect, aşa cum dumneavoastră vi l-aţi dorit şi haideţi, că deja este prea târziu, să ne pregătim corect pentru anul 2016”, a spus Mihai Sturzu în faţa delegaţilor prezenţi la Congresul TSD.

El a propus ca orice membru PSD să fie suspendat din partid, în momentul în care este trimis în judecată pentru orice faptă de natură penală săvârşită cu intenţie. „Orice membru al partidului să fie suspendat în faza în care este trimis în judecată pentru orice faptă penală, să nu ne mai fofilăm”, a spus Sturzu, referitor la faptul că Dragnea a susţinut mereu că noile prevederi ale Codului de etică al PSD nu i se aplică, pentru că dosarul său privind fraudarea referendumului din 2012 nu se încadrează la fapte de corupţie.

Sturzu i-a cerut liderului PSD, Liviu Dragnea să îşi asume schimbările pe care acesta le-a propus PSD-ului. „Asumaţi-vă că poate nu trăim atât de mult într-o lume a realităţilor obiective şi a percepţiilor oamenilor despre realitate, că partidele politice operează cu percepţii despre realitate şi despre adevăr. Faceţi dumneavoastră ceea ce ne-aţi spus mereu să facem şi noi, puneţi interesul partidului mai presus de interesul dumneavoastră personal”, a precizat Sturzu, citat de Mediafax.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a răspuns  atacurilor lansate de Mihai Sturzu dezvăluindu-le tinerilor de la congresul TSD că fostul lor lider i-ar fi propus să se folosească în scop electoral de emoţia tragediei de la Colectiv, fapt „cutremurător” care nu trebuie să se mai repete.

În replică la solicitarea lui Sturzu de a se suspenda de la conducerea partidului care urmare a problemelor sale în justiţie, Dragnea le-a mărturisit participanţilor la congresul TSD că trebuie să le spună ce i-a propus acesta, imediat după tragedia de la Clubul Colectiv în care şi-au pierdut viaţa 60 de oameni.

Preşedintele PSD a spus că, la acel moment, „domnul aviator Sturzu” i-a propus ceva cu care nu doar că nu a fost de acord, dar l-a cutremurat: să folosească acea emoţie generată de tragedie, să vină la sediul PSD cu un grup de tineri, să însceneze un conflict cu Dragnea din care să se nască o nouă mişcare politică, după care aceasta să facă o alinaţă cu PSD.

„Nu este admisibil să foloseşti o tragedie în care au murit 60 de tineri pentru aşa ceva (…) Dacă reforma în PSD trebuie să înceapă, cu ceva cu aşa ceva trebuie să înceapă”, a declarat Dragnea. „Sunt decât câţiva care n-au înţeles că PSD-ul a intrat în altă etapă”, a adăugat Dragnea.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares