Mar 30, 2023, 11:43

Dragnea îl fierbe pe Gabriel Oprea. PSD nu prea vrea să ducă în spate UNPR pentru a-l băga în Parlament

dragnea si tariceanu

Parlamentarii UNPR nu știu dacă la toamnă vor mai avea acces în Casa Poporului, având în vedere că Liviu Dragnea îl ține pe jar pe liderul lor, Gabriel Oprea și amână semnarea protocolului de alianță electorală între cele două partide, protocol prin care PSD s-ar angaja să ofere locuri eligibile pe listele sale pentru partidul Generalului.

Multe voci din PSD spun că ar trebui ca UNPR să candideze singur la alegerile locale și apoi, în funcție de rezultatul pe care îl obține, social-democrații să decidă dacă merită să cedeze din locurile lor pentru oamenii lui Gabriel Oprea.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat pentru BreakingNews24 că nu a luat nicio decizie în privința relației cu UNPR.

” Nu am decis nimic, nici dacă mergem cu UNPR și la locale și la parlamentare, nici dacă facem alianță doar pentru parlamentare. La sfârșitul lunii vom lua o hotărâre în ceea ce privește politica de alianțe”, a explicat Liviu Dragnea.

Doar că protocolul cu UNPR este deja amânat de aproape un an. Era pregătit pentru a fi semnat inițial de Victor Ponta și Liviu Dragnea în luna mai a anului trecut, apoi după ce Ponta a demisionat de la șefia partidului s-a amânat semnarea până în septembrie, apoi, din cauza pretențiilor mult prea mari ridicate de Oprea, care cerea aproape jumătate din locurile eligibile la parlamentare, a fost amânat din nou. După moartea polițistului Gigină și cădearea lui Gabriel Oprea în dizgrație pretențiile UNPR au mai scăzut, dar nu cu mult. Așa că, de unde se discuta de parafarea alianței în decembrie, acum se amână pentru începutul lui februarie.

Pentru Gabriel Oprea, a cărui imagine publică este extrem de proastă, alianța cu PSD este esențială pentru supraviețuirea politică.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares