Mai 19, 2022, 11:29

Dragnea îl ține în șah pe Tăriceanu: schimbarea lui de la Senat depinde de atitudinea lui

dragnea si tariceanu covrigi

Liviu Dragnea îl ține în șah pe Călin Popescu Tăriceanu, nerenunțând la amenințările legate de revocarea acestuia din funcția de președinte al Senatului.

Întrebat după ședința Comitetului Executiv al PSD de la Sinaia dacă social-democrații au revenit la sentimente mai bune față de Tăriceanu, Dragnea a răspuns: „Contează foarte amult atitudinea domnului Tăriceanu din aceste zile. Se pare că are o redeschidere către noi, dacă relațiile vor ajunge la fel ca înainte între noi nu vor mai exista nemulțumiri în grupul nostru senatorial”

Dragnea declarase în mod repetat că la nivelul grupului de senatori al PSD există nemulțumiri legate de activitatea lui Călin Popescu Tăriceanu și a sugerat că la începutul sesiunii parlamentare de primăvară, social-democrații ar putea să ceară revocarea acestuia din funcția de președinte.

Surse politice susțin că aceste declarații au fost menite să anihileze intențiile lui Tăriceanu de a negocia o alianță cu PNL și de a-l determina pe acesta să vină la PSD pentru negocieri, lucru care s-a și concretizat joi, când a acceptat oferta lui Liviu Dragnea de a încheia alianțe ALDE-PSD pentru alegerile locale. Interesul major al lui Liviu Dragnea era însă de a obține sprijinul ALDE în chestiunea alegerilor pentru primari într-un singur tur, în cazul emiterii unei ordonanțe de urgență PSD având nevoie de majoritate în parlament pentru a o respinge.

0 Comentarii

Shares