Dec 1, 2022, 15:40

Dragnea, în poză cu Tsipras şi Hollande

dragnea la PES

Liviu Dragnea a participat la Bruxelles la reuniunea liderilor socialişti care are loc de fiecare dată înaintea şedinţelor Consiliului European. La reuniunile PES participă de obicei cei care sunt şefi de stat şi de guvern, pentru că ei participă apoi şi la Consiliul European, coordonându-şi susţinerea comună a proiectelor la nievlul UE. Preşedintele PSD a reuşit să fie cooptat însă în cercul socialiştilor, alături de președintele Franței, François Hollande, premierul italian Mateo Renzi, președintele Parlamentului European, Martin Schulz, Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, Înaltul Reprezentant al Comisiei Europene, Federica Mogherini, președintele Grupului Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European, Gianni Pittela, președintele Partidului Socialist European, Sergei Stanişev, comisarii europeni Pierre Moscovici, Maros Sefcovic și Corina Crețu.

Șefii de state și de guverne din Uniunea Europeană, reuniți la Bruxelles, vor adopta joi şi vineri noi măsuri în fața crizei migrației și refugiaților, în centrul dezbaterii aflându-se un acord cu Turcia pe această temă. 

„Liviu Dragnea consideră că participarea României la efortul de relocare a migranţilor, inclusiv prin intermediul furnizării de resurse umane şi expertiză către organisme europene, precum FRONTEX, ar trebui să fie menţinută. Liderul PSD a susținut, de asemenea, că Sistemul European de Graniţă şi Pază de Coastă trebuie să fie creat cât mai rapid și că orice soluţie în privinţa abordării imigraţiei ar trebui să rămână voluntară, ținând seama de eforturile în curs şi de angajamentele actuale ale Statelor Membre. „Am fost bucuros să văd că prima tranşă de imigranţi găzduiţi de România, ca parte a procesului de relocare din Grecia, a fost administrată în condiţii optime de autorităţi, fiind respectate întocmai toate prevederile fundamentale privind drepturile omului”, a afirmat preşedintele PSD, citat de un comunicat al partidului. 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares