Feb 7, 2023, 18:01

Dragnea: „Marea împăcare Dragnea-Ponta la nivel planetar e nimic”

ponta se imbratiseaza cu dragnea

Președintele PSD, Liviu Dragnea, e supărat că s discută prea mult în presă despre faptul că Ponta s-a întors pe cai mari la PSD. După ce săptămâna trecută a plătit la Facebook pentru promovarea anunţului legat de vizita pe care Ponta i-a făcut-o acasă, Dragnea a sus aseară la RTV că se face prea mare tevatură pe seama acestei împăcări.

„Noi suntem într-o perioadă în care lumea e în fierbere. Noi discutăm de marea împăcarea Dragnea — Ponta, e important, dar la nivel planetar asta este nimic. Lumea fierbe, lumea de reașază, Europa se reașază. În jurul nostru, dacă discutăm cu curaj și fără niciun fel de rezerve, avem toți vecinii noștri care nu mai sunt ca acum câțiva ani de zile orientați sută la sută către Vest și pe parcursul european și proatlantic, ca să discutăm deschis. Suntem singura insulă. În condițiile astea, dacă România va fi guvernată de un Guvern instabil, măcinat în interior de oameni care nu se înțeleg, care se va rupe în câteva luni de zile, devenim pradă ușoară”, a afirmat Dragnea, la România TV.

În privința unei alianțe cu PNL după alegerile parlamentare, Dragnea a susținut că „nu există nicio șansă” pentru un Guvern PSD-PNL.

„Am mai avut asta cu PNL și am ajuns la concluzia că mai binele este dușmanul binelui. Dincolo de asta, în mod natural, între noi și oamenii care conduc și formează acum PNL-ul și PDL-ul nu se pot stabili relații firești, bune de colaborare și de lucru în comun. În mod realist, pragmatic, nu se poate. Am evaluat asta cu colegii mei din partid de câteva luni de zile. Recunosc că a fost undeva la începutul anului — câțiva colegi din teritoriu au spus la un moment dat că poate ar fi bună varianta unui Guvern solid format din PSD și PNL. Președinții de organizații. (…) Nu este nici punctul meu de vedere, nici al partidului. Nu poți avea încredere. Poate suntem noi răi, poate suntem noi nebuni, dar suntem incompatibili și atunci de ce să visăm la o himeră? De ce să ne propunem noi ce va fi imposibil? (…) Va trebui și președintele și toată lumea și noi să ne uităm la ce spun oamenii. Dacă oamenii spun: PNL a câștigat alegerile, împreună cu unul sau două partide fac Guvernul, dacă vom câștiga noi, ar trebui să-l facem noi. Așa zice la Constituție și așa zice la bunul simț. Dacă aceste două lucruri se vor întâmpla, o să vedem”, a explicat liderul PSD, citat de Agerpres

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares