Iun 7, 2023, 12:18

Dragnea: „PSD e un partid civil”. Iohannis cheamă partidele la Cotroceni pentru legile SRI

zgonea si dragnea

„Noi nu avem informații despre cartele prepay din România care au fost folosite în alte țări de teroriști, nu avem aceste informații. Suntem un partid civil care nu e la putere și care nu are acces la astfel de informații”, a declarat președintele PSD, Liviu Dragnea, la o conferinţă de presă.

Dragnea a adăugat că, în cazul în care Parlamentul nu va adopta întreg pachetul de legi privind siguranța națională, atunci „avem o problemă”.

„Dacă nu suntem în stare să facem lucrul acesta, înseamnă că avem o problemă. Eu cred că da, din moment ce sper să ajungem la un punct de vedere comun, partidele din Parlament, Președinția, Guvernul și alte instituții în acțiunile acestea, nu avem de ce să nu-l adoptăm. E important, aici nu te poți juca. Din câte știu eu, cei care vizează atacuri cibernetice sau de altă natură nu cred că așteaptă până când Parlamentul României se trezește. Suntem obligați să facem lucrul acesta”, a spus președintele PSD. Acesta a anunţat că vor exista consultări la Cotroceni cu partidele pe legile siguranţei naţionale, în legătură cu modificările solicitate de SRI.

„Din câte am înțeles, este o certitudine această dorință a președintelui să invite partidele pentru consultări pe acest pachet legislativ. PSD va merge sigur, cu precizarea că trebuia făcută mai demult această întâlnire. Este o discuție foarte importantă pentru statul român, pentru siguranța națională și pentru siguranța persoanei din România. PSD are foarte clar definit ceea ce susține. Pe de-o parte, să nu fie știrbită capacitatea investigativă a statului român, capacitatea instituțiilor statului de a asigura protecția persoanelor, cetățenilor români, împotriva terorismului și a altor acțiuni de genul acesta, iar, pe de altă parte, drepturile fundamentale ale cetățenilor să nu fie știrbite”, a declarat Liviu Dragnea într-o conferință de presă susținută la finalul BPN al PSD, întrebat dacă a primit o invitație la consultări pe această temă.

Dragnea a precizat că are informația de la repetat Georgian Pop, șeful Comisiei parlamentare de control asupra activității SRI.

„L-am întrebat pe domnul Georgian Pop, care este un om informat, înainte să vin aici, și mi-a zis că se pare că într-adevăr această întâlnire va avea loc. Dacă se va confirma oficial, PSD va merge și va merge foarte bine pregătit, nu să-și dea cu părerea, nu să vorbească ca să se audă, ci va merge cu niște propuneri foarte bine structurate”, a arătat Dragnea.

Întrebat dacă PSD susține o lege a cartelelor prepay, Dragnea a spus: „Susținem orice act normativ și vom face propuneri de completare a actelor normative în vigoare care să respecte aceste principii”.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares