Iun 7, 2023, 22:11

Dragnea rămâne, Zgonea se gândeşte până luni dacă pleacă

zgonea si dragnea

Valeriu Zgonea a încercat să dea o lovitură de imagine după publicarea sentinţei lui Liviu Dragnea, cerându-i acestuia să demisioneze din fruntea partidului. Cei doi au avut o discuţie foarte tăioasă, după ce liderii din teritoriu reuniţi ad hoc într-o şedinţă de CEX, au decis ca Dragnea să rămână preşedinte. În cadrul discuţiei, la care a participat şi preşedintele Comisiei SRI din Camera Deputaţilor, Georgian Pop,  Zgone a expus motivele de ordin moral pentru care Dragnea nu ar trebui să mai fie preşedinte, dar a sfârşi prin a anunţa propria demisie. „Mă gândesc până luni”, a declarat, nervos, la plecarea din sediul partidului. Zgonea a spus că demisia lui Dragnea nu este o decizie a partidului şi că nu trebuie s se voteze în partid, ci este o decizie personală pe care trebuie să o ia chiar acesta.

De altfel, în şedinţa CEX, Zgonea a contestat legitimitatea acestui for, pe motiv că nu sunt membrii de drept ai CEX de faţă şi că trebuie convocată o şedinţă statutară a acestuia.

„Am avut o discuţie colegială, unii zic că a fost CEx, alţii că nu a fost, pe mine m-a interesat să am această discuţie cu colegii preţedinţi de organizaţii judeţene şi din Biroul Permanent Naţional pentru a asculta punctul lor de vedere generat de această sentinţă pe care eu o consider profund nedreaptă. Decizia sau părerea majorităţii aproape unanimă a fost că o retragere a mea poate să destabilizeze toate activităţile de campanie. Am decis să rămân în continuare în această funcţie”, a spus Dragnea.

‘Astăzi a fost o decizie luată la cald. După alegerile locale, cred că trebuie să facem o discuţie despre chestiuni mai profunde din PSD, o analiză a fiecăruia din conducerea partidului, a modului de implicare a fiecăruia, aportul adus de fiecare membru din conducerea partidului la campania electorală şi la bunul mers al acestui partid’, a afirmat Dragnea, la finalul unei reuniuni a conducerii PSD.

Întrebat dacă sentinţa dată în dosarul ‘Referendumul’ în cazul său ar aduce deservicii PSD, Dragnea a citat părerea colegilor săi.

‘Nu am avut computere la noi, în schimb părerea colegilor a fost că o retragere a mea ar aduce deservicii partidului şi o destabilizare şi o descurajare a tuturor membrilor noştri de partid. Ca şi efect e greu, nu suntem niciunul sociolog cu acte, cei care ne-am văzut sus. (…) Am avut discuţia în partid, ceea ce m-a interesat foarte mult să aflu de la colegi, dincolo de solidaritatea firească, omenească, ce ar însemna o retragere a mea acum, pentru cele câteva zeci de mii de candidaţi pe care îi are PSD pregătiţi, cu dosarele pregătite să le depună. Părerea majorităţii sau aproape unanimă a fost că o retragere a mea poate să destabilizeze toate activităţile de campanie şi poate face ca PSD să nu obţină la aceste alegeri scorul pe care îl previzionăm cu toţii şi care este deja perceput de marea majoritate care urmăresc fenomenul electoral. În aceste condiţii, am decis să rămân în continuare în această funcţie, să gestionez în continuare campania electorală, vom mai avea o discuţie după alegerile locale’, a precizat preşedintele PSD.

Întrebat ce înseamnă ‘părere aproape unanimă’, adică dacă s-a opus cineva, acesta a arătat că ‘nu toţi colegii au luat cuvântul’. ‘În schimb, am auzit părerea lui Victor Ponta şi îi mulţumesc pentru ea. Toţi suntem curioşi (n.r. în privinţa ofiţerilor acoperiţi) şi, dacă îi ştie, să spună, măcar să-i protejăm’, a adăugat Dragnea.

.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares