Iun 6, 2023, 05:30

Dragnea şi Gorghiu s-au săturat de presiunile Coaliţiei pentru Familie

bor

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat astăzi că doreşte să fie ultima zi în care se mai discută despre Coaliţia pentru Familie şi familia tradiţională trecută în Constituţie. Dragnea a spus că PSD nu va face campanie în perioada electorală pentru petiţia acesteia împotriva homosexualilor, spre deosebire de PNL, al cărui şef de campanie, Gheorghe Falcă, propovăduieşte interesele grupului de presiunie al bisericilor.

Coaliţia pentru Familie a luat la pas sediile de partid pentru a-i forţa pe şefii PSD şi PNL să le susţină cauza, încercând să obţină sprijinul acestora sub presiunea alegerilor, când cele 3 milioane de susţinători ai referndumului anti-gay pot să conteze. „Suntem în discuții cu conducerea partidelor parlamentare în încercarea de a semna un memoriu comun privind organizarea Referendumului pentru familie. Am solicitat asumarea publică a unui calendar parlamentar ferm și transparent. Revenim cu detalii”, au anunţat cei de la Coaliţie pe facebook.

Dragnea a spus că ieri, la întâlnirea pe care a avut-o cu reprezentanţii Coaliţiei pentru Familie PSD s-a angajat doar să-i ajute cu procedurile legislaive pentru organizarea referendumului, fără a se implica în campanie alături de aceştia.

„Singurul meu angajament este că PSD va susţine acest demer în sesnul legiferării după care fiecare dintre noi o să ne spunem părerea. Eu chiar nu vreau să folosim această temă în campania electorală şi sper să nu o folosească nimeni. Sper să fie ultima zi în care mai vorbesc despre asta”, a spus Liviu Dragnea.

Şi Alina Gorghiu a ţinut să ia distanţă faţă de presiunile făcute de Coaliţia pentru Familie, declarând că PNL susţine organizarea referendumului în primăvară – în contextul în care acesta este obligatoriu – dar că tot PNL susţine şi legaliuarea parteneriatului civil şi protecţia minorităţilor.

Gorghiu a anunțat că luni, în cadrul ședinței de conducere a partidului, se va lua o decizie cu privire la proiectul care se află la Senat și care propune introducerea definiției familiei tradiționale în Constituție.

„PNL susține familia tradițională, este un punct cheie din programul de guvernare — familia, măsurile care încurajează natalitatea, care încurajează demografia din România, însă evident credem în egală măsură în forme de protecție juridică pentru minorități, așa cum Constituția prevede. Vom discuta luni și despre proiectul care se află în Parlament în acest moment, pentru că orice inițiativă legislativă făcută la inițiativa cetățenilor care reușește să coaguleze un număr de peste 3 milioane de semnături este legitimă, își urmează calea parlamentară. Este în Senat la momentul acesta, acest blocată în plen din lipsă de cvorum, dar, în opinia mea, în primăvară poate fi deja o inițiativă care să poată să fie supusă referendumului național”, a spus Gorghiu într-o conferință de presă.

Declaraţiile Alinei Gorghiu vin în contextul în care la vârful PNL se face lobby intens pentru bisericile baptiste care susţin interzicerea căstoriilor gay şi după ce însuşi şeful de campanie al PNL, Gheorghe Falcă, a folosit mesajele Coaliţiei pentru Familie în discursurile electorale.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares