Mar 28, 2023, 02:45

Dragnea şi Rovana şi-au numărat voturile la şpriţ, Ponta i-a chemat la Guvern pe susţinătorii lui Dragnea

bpn psd

Două restaurante din Bucureşti au avut aseară profit mare. Şi Liviu Dragnea, şi Rovana Plumb, au organizat două paranghelii, fiecare cu susţinătorii săi, înainte de votul din Comitetul Executiv al PSD. Rovana Plumb a plătit mai puţin, se pare, având mai puţini invitaţi, maestrul de ceremonii fiind în tabăra ei socrul lui Victor Ponta, Ilie Sârbu. Pe Rovana Plumb o susţin miniştrii fideli lui Ponta, cu excepţia lui Mihai Tudose, ministrul Economiei, antamat de Dragnea. La masa acestuia a fost lume multă, de la Valeriu Zgonea la aproape tot grupul de parlamentari de la Camera Deputaţilor, şefi de filiale, şefi de CJ-uri. Chiar şi Marian Oprişan a venit să îi jure din nou credinţă lui Liviu Dragnea, şi a fost avertizat de colegi să nu cumva să declare că votează într-un fel şi să voteze în alt fel.

Valeriu Zgonea a povestit şi el la masă că a avut o discuţie cu Rovana Plumb, pe care a asigurat-o că el nu doreşte să o contracandideze dar că de data asta îl susţine pe Dragnea.

Surse din PSD susţin că Dragnea s-ar bucura şi de sprijinul lui Gabriel Oprea, care de altfel a anunţat că nu va participa la această şedinţă a CEX, dând semnalul de non-combat. De altfel, faptul că Oprişan este public plasat în tabăra lui Dragnea este tot un semnal că Oprea nu apasă butoanele în favoarea Rovanei Plumb.

În această dimineaţă a intervenit însă Victor Ponta, chemându-i la Guvern pe susţinătorii lui Dragnea. ion Călinoi, baronul de Dolj, şi Marian Neacşu, şeful deputaţilor PSD, au mers la Palatul Victoria, cehmaţi de premier la o întâlnire cu Rovana Plumb.

PSD Constanţa a fost prima organizaţie care şi-a anunţat public susţinerea faţă de Dragnea. Potrivit unui comunicat de presă transmis de PSD Constanţa, Biroul Permanent Judeţean al partidului s-a întrunit, miercuri, în şedintă extraordinară şi a hotărât să îl susţină pe Liviu Dragnea pentru funcţia de preşedinte interimar al partidului.

 

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares