Iun 7, 2023, 11:48

Dragnea și Zgonea își pregătesc unanimitatea pentru Congres. Filialele PSD se întrec în osanale pentru noii stăpâni

psd

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, îşi lansează duminică, la Alexandria, candidatura la şefia partidului, fiind în acest moment susţinut de cel puţin 26 de filiale, şi avându-l contracandidat doar pe senatorul Daniel Savu, după retragerile lui Robert Negoiţă şi Şerban Nicolae.

Liviu Dragnea va participa, duminică, de la ora 11, la Conferinţa Extraordinară a Organizaţiei Judeţene Teleorman, în cadrul şedinţei urmând să îşi anunţe oficial intrarea în cursa pentru şefia PSD.

„Aş putea spune că nu se mai pune problema <<dacă>>, ci se pune problema <<când>> (voi face anunţul – n.r.). Duminică, la Conferinţa Judeţeană de la Teleorman, voi face anunţul. Cred că acest anunţ trebuie făcut în organizaţia din care am făcut parte şi din care fac parte şi din care voi face parte întotdeauna şi în judeţul pe care îl iubesc foarte mult”, a spus Dragnea, miercuri, citat de Mediafax.

După această declaraţie, 19 organizaţii judeţene ale PSD au anunţat oficial, prin comunicate de presă, că îl susţin pe Liviu Dragnea la şefia partidului, în urma unor decizii luate în forurile locale de conducere. Este vorba despre Sălaj, Hunedoara, Buzău, Argeş, Bihor, Olt, Sibiu, Gorj, Galaţi, Alba, Constanţa, Maramureş, Satu Mare, Suceava, Călăraşi, Bacău, Caraş-Severin, Arad şiTimiş.

Mai mult, alte şase organizaţii au adoptat, la rândul lor, decizii de susţinere pentru Liviu Dragnea, liderii locali anunţând, pe diverse canale că recomandarea lor pentru membrii PSD este să îl voteze pe actualul lider interimar al partidului. Acestea sunt Mehedinţi, Dâmboviţa, Brăila, Giurgiu, Vaslui şi Dolj.

Liviu Dragnea trebuie să obţină şi sprijinul oficial al organizaţiei din care face parte, PSD Teleorman, potrivit statutului partidului. Liviu Dragnea este preşedintele PSD Teleorman, iar organizaţia îi va acorda, oficial, sprijinul duminică.

Astfel, în total, preşedintele interimar al PSD este susţinut, în acest moment, de 26 de organizaţii.

Mai mult, şi trei filiale de Sector ale PSD şi-au anunţat sprijinul pentru Dragnea: PSD Sector 1, PSD Sector 5 şi PSD Sector 6, însă, potrivit statutului, acestei filiale nu au drept de vot, fiind luată în calcul doar Organizaţia Municipală PSD Bucureşti, al cărui lider este Robert Negoiţă. După retragerea acestuia din cursa pentru şefia partidului, primarul Sectorului 3 a anunţat că îl va susţine pe Liviu Dragnea, însă o decizie formală nu a fost încă luată în forurile de conducere.

Liviu Dragnea are, în acest moment, un singur contracandidat rămas în cursă: senatorul Daniel Savu. Acesta a reuşit să obţină sprijinul organizaţiei din care face parte, PSD Prahova, însă nicio altă filială nu şi-a mai anunţat susţinerea pentru acesta. Potrivit statutului, Savu ar mai avea nevoie de sprijinul a alte 4 organizaţii pentru a putea candida. Data limită pentru depunerea candidaturilor în PSD este 29 septembrie.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares