Iun 8, 2023, 02:15

Dragnea vrea mandate de 5 ani pentru primari și parlamentari și comasarea alegerilor

dragnea

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică, la Antena 3, că va propune un nou proiect de comasare a alegerilor, în care mandatele tuturor aleşilor vor fi de cinci ani, afirmând că altfel România nu poate avea proiecte durabile, şi speră şi în sprijinul lui Klaus Iohannis, anunță Mediafax.

„Noi suntem în situaţia în care din doi în doi ani avem alegeri. Poate la un moment dat ne trezim, toţi, toată clasa politică, poate e de acord şi preşedintele şi poate dacă reuşim să modificăm Constituţia punem toate alegerile odată la cinci ani”, a spus Dragnea, precizând că asta ar însemna prelungirea mandatelor parlamentarilor şi ale aleşilor locali la cinci ani, pentru a avea loc concomitent cu alegerile prezidențiale.

Întrebat dacă PSD va depune un proiect în acest sens, Dragnea a spus „bineînţeles”. „Eu în general nu vorbesc aiurea”, a adăugat liderul PSD.

„Ce se poate face în mod serios şi durabil când din doi în doi ani ai alegeri?„, a mai argumentat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares