Mar 25, 2023, 22:00

Dragnea vrea PSD la guvernare, dar nu neapărat cu Ponta la Palatul Victoria

dragnea si ponta

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, înaintea şedinţei CEx a PSD, în care se va discuta situaţia creată după trimiterea în judecată a premierului Victor Ponta, că partidul vrea să rămână la guvernare. Dar a evitat să spună dacă ar accepta şi o variantă fără Ponta premier.

„PSD vrea să rămână la guvernare. Nimeni din partid nu vrea să ieşim de la guvernare, deci vom face calcule pentru rămânarea la guvernare”, a declarat Dragnea.

Întrebat cât de mult e în ajutorul partidului ca Victor Ponta să rămână în fruntea Guvernului, Dragnea a răspuns evaziv.

Dragnea: Nu ştiu asta, în mod sincer, dar PSD doreşte să rămână la guvernare şi vom discuta în Comitetul Executiv.

R: Asta înseamnă că PSD nu îl vrea „exclusiv” pe Ponta prim-ministru?

Dragnea: PSD vrea să rămână la guvernare

Mai mult, în Comitetul Executiv Naţional se va pune inclusiv problema sprijinului politic pentru Guvern.

„Va fi unul din subiectele de discutat astăzi. Sigur că vom vota dacă vrem să rămânem la guvernare sau nu”, a spus acesta.

Întrebat dacă se teme de trădări la moţiunea de cenzură pe care PNL a anunţat că o depune luni, Dragnea a spus că este dreptul democratic al Opoziţiei să facă un astfel de demers.

„Este un drept democratic al Opoziţiei. Nu cred că se aşteaptă ca PSD să îşi dea jos propriul guvern”, a comentat Dragnea.

Liderii PSD au votat, luni, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, schimbarea datei Congresului, de pe 11 octombrie, cum fusese discutat iniţial în Biroul Politic Naţional, pe 18 octombrie, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse social-democrate. Pe 11 octombrie vor fi organizate scrutine în organizaţiile PSD, în baza noului sistem universal de alegere a preşedintelui formaţiunii, când toţi membrii PSD vor vota pentru noul lider. La Congresul de pe 18 octombrie vor fi alese şi restul funcţiilor din conducerea partidului.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares