Mar 29, 2023, 19:21

Dragnea vrea să fie Trudeau

liviu dragnea

Liviu Dragnea, președintele PSD, a anunţat astăzi că pe listele partidului la alegerile parlamentare se vor regăsi şi persoane cu dizabilităţi.

În România există peste 700.000 de persoane cu dizabilităţi şi niciun parlamentar care să-i reprezinte pe aceşti oameni. Partidul Social Democrat va corecta această nedreptate şi va rezolva o mare problemă de reprezentativitate a democraţiei din România.

„PSD va avea asemenea oameni pe liste pentru a da șansă tuturor românilor care au drept de vot și care au dreptul să fie aleși, să poată să-și ducă la capăt un mandat de parlamentar, dacă au un tip de handicap”, a declarat președintele PSD, Liviu Dragnea.

Aceasta este doar o parte dintr-un demers mai amplu, început în iunie anul acesta, prin accesibilizarea Palatului Parlamentului. Au fost construite rampe pentru persoanele cu dizabilităţi, au fost achiziţionate platforme autoridicătoare, a fost accesibilizată sala de plen şi a fost angajat un interpret mimico-gestual. Sunt în procedură de achiziţie două console de vot şi două tastaturi cu sistem Braille, precum şi două laptopuri cu soft dedicate persoanelor cu dizabilităţi de auz şi vedere.

„Am luat o decizie internă în PSD, apoi timp de trei luni preşedintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, a făcut demersurile necesare pentru a accesibiliza clădirea Parlamentului. Acum e rândul nostru, ca partid, să sprijinim comunitatea persoanelor cu dizabilităţi să fie reprezentată, şi o vom face la alegerile parlamentare din decembrie. Desigur, asta nu este totul. Avem nevoie de politici publice care să ajute toţi aceşti oameni, Ministerul Muncii trebuie să vegheze ca legea 448/2006 să fie respectată pretutindeni în ţară. Însă, consider că Parlamentul trebuie să joace un rol mai activ în reprezentarea acestor oameni şi nu o putea face atât timp cât el însuşi nu era accesibil nici din punct de vedere tehnic, nici politic”, a precizat Dragnea.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares