Iun 7, 2023, 21:00

UPDATE Drama Colectiv. 55 de oameni și-au pierdut viața în urma incendiului

colectiv artificii

UPDATE 3 O tânără transportată în Germania în urmă cu puţin timp a murit în Germania. Astfel, numărul oamenilor care şi-au pierdut viaţa în incendiul de la Colectiv ajunge la 55.

UPDATE 2 În spitalele din Capitală mai erau internaţi 62 de pacienţi vineri, 14 dintre ei fiind în stare critică, în timp ce cinci au fost externaţi în ultimele două zile. Dintre cele cinci persoane externate, patru au părăsit spitalul joi, iar una miercuri. Este vorba despre un pacient de la Spitalul „Sf. Ioan”, doi de la „Sfântul Pantelimon”, şi doi de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

În 13 zile de la tragedie au decedat alte 27 de persoane, numărul victimelor ajungând, joi, la 54.

UPDATE Un rănit în clubul Colectiv a murit joi la Spitalul „Bagdasar-Arseni”, a declarat pentru AGERPRES medicul Mircea Carantino, numărul persoanelor care și-au pierdut viața ajungând la 54.

Alte două persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv, printre care prietena solistului Goodbye to Gravity, Mădălina Strugaru, au murit la Spitalul Floreasca din Capitală. Andrei Găluț trăiește, dar a a fost transferat în stare gravă, în 7 noiembrie, într-un spital din oraşul olandez Beverwijk.

Ieri, Alexandru Pascu, basistul trupei Goodbye to Gravity, rănit grav în incendiul din clubul Colectiv, a murit în ziua în care a fost transferat în Franţa de la Spitalul Floreasca din Capitală.

În urma incendiului din clubul Colectiv, Alexandru Pascu (33 de ani), fiul Anei Pascu, vicepreşedinte al Federaţiei Internaţionale de Scrimă şi preşedinte de onoare al Federaţiei Române de Scrimă, a fost internat, în stare gravă, la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

Familia lui Alexandru Pascu a vrut şi săptămâna trecută să îl transfere într-un spital din Germania, însă starea acestuia s-a înrăutăţit şi exista riscul să apară complicaţii în timpul transportului. Miercuri s-a stabilit ca acesta să fie transferat la un spital din Franţa.

Chitariştii trupei Googbye to Gravity, Vlad Ţelea şi Mihai Alexandru, au murit în 30 octombrie, la scurt timp după incendiul din clubul Colectiv.

Bateristul trupei, Bogdan Enache, a decedat în 8 noiembrie, după ce a intrat în stop cardiorespirator în aeronava care îl transporta la o clinică din Elveţia şi care a fost întoarsă din drum.

Premierul interimar Sorin Cîmpeanu a anunțat că Executivul va aproba în ședința de miercuri suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății pentru reîntregirea stocurilor de medicamente și consumabile din spitale.

Peste 70 de persoane rănite sunt internate în continuare în spitalele bucureștene, iar alte 36 au fost transportate, în ultimele zile, pe calea aerului, spre unități medicale din străinătate, dintre care 7 au decedat.

34 de persoane au fost transportate în ultimele zile în unități sanitare din Austria, Belgia, Olanda, Germania, Marea Britanie, Norvegia, Israel și Elveția, dar, în acest ultim caz, pacientul a decedat înainte de a se finaliza transferul.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares