Iun 7, 2023, 13:15

Droguri, romi, homosexualitate şi migraţie, subiectele taberei de vară a tinerilor din UDMR

udmr

Organizaţiile politice de tineret din România discută aceste zile cele mai fierbinţi subiecte din ţară şi Europa la Izvorul Mureșului, în Harghita, la a 12-a ediție a Taberei de Tineret a UDMR.

Ziua de miercuri a fost dedicată culturii romilor, dar zilnic va exista un “tabu corner unde vor fi abordate teme ca homosexualitate, problema oamenilor cu dizabilități, consumul de droguri. Lucruri despre care nu ne place să vorbim, dar ele există în societate”, așa cum a declarat organizatorul evenimentului pentru BN24, Antal Lorant.

Unul dintre invitații marcanți ai taberei este fostul primar de la Miercurea Ciuc, Raduly Robert, suspendat din funcție pentru dosarul deschis împotriva sa pentru fapte de corupție. Fostul edil va vorbi astăzi tinerilor prezenți despre problemele sale cu DNA și de ce nu mai este primar.

“Și-a pus și o întrebare la care va răspunde. De ce i-a trebuit politică”, spune organizatorul evenimentului pentru BN24.

La eveniment și-au anunțat prezența toate organizațiile de tineret din România, de la PSD, PNL, UNPR, tineretul ALDE, ca să discute un program comun pentru tineri, care să nu țină cont de cine este la guvernare și care să sprijine promovarea lor în politică. Sunt așteptați și membri ai Partidului Popular European și președintele Ionuț Tata, președintele Pro Democrația.

Una dintre cele mai fierbinți dezbateri se anunță a fi cea pe tema imigrației, unde, cu ajutorul oaspeților din Italia și Ungaria, se vor pune față în fața cele două abordări diferite asupra unuia dintre cele mai arzătorare fenomene ale ultimilor ani. Amintim că Italia este una dintre cele mai mari porți europene de intrare a emigranților, iar guverul de la Budapesta intenționează să construiască in zid la granița cu Serbia pentru a opri acest fenomen.

Niciun reprezentant al partidului extremist Jobbik nu a fost invitat. Organizatorul evenimentului, Antal Lorant ne-a declarat că și tinerii de la UDMR susțin politica liderului Kelemen Hunor, și el oaspete de seamă la eveniment, care respinge tot ceea ce înseamnă extremism. Antal Lorant spune că UDMR nu a avut niciodată o colaboare cu Jobbik, contrar declarațiilor vicepreședintelui Szavay Istavan, făcute în exclusivitate pentru BN24.

Pe teritoriul taberei sunt afișate poze de mari dimnensiuni ale fotografului Kasa Bela şi picturi pe pereți de lemn ale pictorului Jakab Hunor, cu tematica romi și migrație.

Organizatorii se așteaptă la 300 de participanți, membri ai organizațiilor de tineret MIERT. Oricine este interesant, poate participia la concerte și programele din cursul zilei, contra sumei de 50 de lei.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares