Mai 31, 2023, 00:16

Dumitru Pelican, exclus din ALDE: „Lui Tăriceanu îi plac funcțiile, îi plac foarte mult laudele, se iubește prea mult pe sine”

tariceanu

Senatorul Dumitru Pelican a afirmat luni că nu este dispus „să-i care nici mapa, nici geanta” copreședintelui ALDE Călin Popescu-Tăriceanu. Pelican susține că nu e adevărat că a fost exclus luni din ALDE, ci că a plecat de bunăvoie. Decizia excluderii a fost luată luni de conducerea partidului, din cauza unor conflicte mai vechi, generate de faptul c[ Pelican și-ar fi dorit să candideze la Primăria Capitalei și nu a fost agreat de șefii săi.

El a susținut că s-a autoexclus din ALDE încă de joia trecută și a anunțat acest lucru luni, în plenul Senatului, pentru că așa este regulamentar.

„Este o minciună (excluderea din ALDE — n.r.). Joi, după o emisiune tv, am fost cu un consilier al dlui Tăriceanu, i-am spus toate nemulțumirile mele, că voi face acest lucru luni. Mai aveam să-mi anunț demisia. (…) Am făcut acest lucru, i-am transmis și câteva cuvinte deloc frumoase pentru dl Tăriceanu, adică niște adevăruri pe care era bine să le știe, dar domnia sa nu a vrut să le creadă. M-au chemat sâmbătă la ședință să stabilim candidații ALDE. Am sms-urile mărturii, (…) dar nu m-am dus pentru că eu plecasem din ALDE joi. Nu stăteam la mâna dlui Tăriceanu pentru că în acest partid nu mai poți să construiești nimic decât cultul personalității propriei sale persoane. Nu mă regăseam în ALDE — greșeli impardonabile și negocierile cu PSD — și cu acea demisie a secretarilor de stat. (…) Acesta este dl Tăriceanu, se iubește prea mult pe sine, e foarte prețios, narcisismul este într-adevăr o problemă. Îl are dl Tăriceanu”, a afirmat Dumitru Pelican, într-o declarație de presă susținută la Senat.

El a adăugat că nu a luat încă o decizie în ceea ce privește candidatura sa la Primăria sectorului 5 și a arătat că are 33 de procente potrivit unui sondaj efectuat de ALDE și plătit de el.

„Nu am luat încă o decizie. În sondajul pe care ALDE l-a făcut am 33%. Mi-am plătit acel sondaj din banii proprii. Partidul are 5%, eu am 33%. Dacă dl Tăriceanu crede că eu voi sta tot timpul să-i ascult toate ideile pe care le are, îmi pare rău. Întotdeauna eu l-am contrat și i-am spus că sunt un om pragmatic, vin din presă, știu pulsul oamenilor. Domnia sa, în momentul în care nu ești de acord cu el, din acea clipă ești dușmanul lui. Ca să nu mai aibă dușmani mi-am dat demisia eu, nu ei m-au exclus. Ei s-au întâlnit astăzi din lașitate, ca să nu fie o rușine. Eu nu-mi permit să-i spun dlui Tăriceanu ce i-a zis dl Piedone, cu atâtea fețe și așa mai departe. Îi spun doar atât: narcisismul e boală grea, e o problemă, iar eu nu sunt dispus să-i car mapa, și nici geanta, cum din păcate îi fac alții. Au mai plecat opt filiale din Gorj și vor mai pleca din ALDE. ALDE nu există, deocamdată, iar discursul dlui Tăriceanu din păcate trage partidul în jos”, a susținut Pelican, citat de Agerpres

Senatorul încă nu s-a decis pentru ce grup politic va opta, dar a arătat că nu va rămâne independent.

„Categoric voi opta, fără îndoială, deocamdată rămân independent. Dar asta nu înseamnă că voi funcționa ca senator independent. Analizez bine, voi lua o hotărâre și vă voi spune. Eu am plecat de joi din ALDE, știe dl Claudiu Catana, i-am spus, știe dl Cătălin Harnagea, mi-am anunțat plecarea, nu ei m-au exclus. Nu poate dl Tăriceanu să mă excludă pe mine, dânsul putea să se excludă pe sine însuși dându-și demisia din șef de Senat pentru că a rămas acolo. Lui îi plac funcțiile, îi plac foarte mult laudele, nu sunt în măsură să i le port. Și le doresc colegilor mei succes în alegeri. Le spun doar atât: că nu avem oameni și că astfel de politici pe care le practică dl Tăriceanu în partid, cu invenții că nu aveam activitate — eu am 33% — ce-i spune asta dlui Tăriceanu? E o cifră de gândit, pot câștiga o primărie cu acest sondaj. Dar dl Tăriceanu e rupt de realitate, pentru că se iubește prea mult pe sine. Îi doresc mult succes la dragostea de sine”, a încheiat Dumitru Pelican.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares