Mai 28, 2023, 15:42

După ce ANAF i-a blocat conturile, conducerea TVR a decis să închidă TVR News şi TVR HD

tvr-news

„În şedinţa de astăzi, Consiliul de Administraţie al TVR a adoptat o serie de măsuri de limitare imediată a cheltuielilor. Astfel, CA a decis închiderea, de la 1 august, a postului TVR News, conţinutul urmând a fi preluat de celelalte canale TVR. Tot în şedinţa de astăzi, a fost luată în discuţie închiderea TVR HD şi transformarea postului TVR 2 într-unul cu emisie de înaltă definiţie. CA a hotărât şi comasarea Direcţiei Ştiri cu Departamentul Emisiuni şi Ştiri Sportive, în vederea diminuării posturilor de conducere.”, se anunţă într-un comunicat al Televiziunii Publice.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală  a blocat conturile operaţionale ale Televiziunii Române, din cauza datoriilor acumulate – începând din anul 2005 – către bugetul de stat. În acest moment, datoria fiscală se ridică la aproximativ 457 de milioane de lei. Potrivit legislaţiei în vigoare, în condiţiile actuale, TVR nu poate efectua decât plăţile aferente drepturilor salariale şi datoriilor către stat, ceea ce ar putea duce la blocarea activităţii TVR în scurt timp.

„În mod constant, administraţia Televiziunii Române a făcut publică situaţia financiară a instituţiei, luând în acelaşi timp şi o serie de măsuri care să ducă la diminuarea cheltuielilor cu personalul şi producţia TV. Astfel, cheltuielile cu personalul au fost cu 15% mai mici în 2014 faţă de anul anterior, iar costurile de producţie au scăzut cu 24% în cazul TVR 1 şi cu 9% pentru TVR 2.”, susţine conducerea TVR.

 

0 Comentarii

Shares