Mar 30, 2023, 10:57

După întâlnirea cu Iohannis în bibliotecă, Dragnea s-a predat: Reforma trebuie făcută sub patronajul Președinției

dragnea si iohannis

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat în această seară că este foarte importantă o discuție serioasă între liderii politici pentru a se ajunge la o înțelegere privind calea de urmat în multe domenii, discuție care poate fi și sub patronajul Președinției României.

El și-a exprimat speranța ca președintele Klaus Iohannis „să cumpănească bine”.

„Și atitudinea de astăzi mă face să sper că va cumpăni și va cântări cu multă înțelepciune înainte de a lua o decizie pentru că, dincolo de acest referendum — posibil sau nu — cred că foarte important e să se genereze o discuție serioasă între liderii politici — poate fi sub patronajul președintelui — pentru a se realiza o înțelegere privind calea de urmat în multe domenii, lucru care trebuia să fie făcut demult. Nu e prea târziu. E târziu, dar nu e prea târziu”, a declarat Dragnea, joi, la Romania TV, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, din punct de vedere legal, președintele poate renunța la referendum, pentru „că n-are nicio problemă”.

Liviu Dragnea a dorit să sublinieze că nu are în general un „discurs de slugă”, ci unul de român normal și a reafirmat că partidul pe care îl conduce și Guvernul nu au absolut nimic împotriva multinaționalelor doar pentru că doresc să ajute și firmele cu capital românesc.

„Eu nu am un discurs naționalist, n-am de slugă, am un discurs de român normal, care încă speră că în țara lui poate să vorbească pentru drepturile românilor — că sunt angajați, că sunt oameni de afaceri, funcționari, pensionari, tineri, medici, profesori. Cred că încă mai avem drept să vorbim despre asta. Că nu am o atitudine de slugă și pentru asta sunt criticat, asta-i viața! N-o să-mi schimb discursul. Dar precizez a mia oară — nici eu, nici partidul pe care îl conduc, nici Guvernul n-are absolut nimic împotriva multinaționalelor doar pentru faptul că noi spunem de luni de zile — și acționăm în sensul ăsta — că vrem să ajutăm și firmele românești, și capitalul autohton. Asta nu înseamnă că e ceva împotriva celorlalte”, a susținut președintele Camerei Deputaților.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares