Iun 3, 2023, 23:35

După întâlnirea cu Ponta, Liviu Dragnea declară război Generalului Oprea

dragnea si oprea

După ce i-a făcut o vizită lui Victor Ponta, la spitalul din Istanbul unde acesta este internat, Liviu Dragnea a lansat una atac de neconceput până acum la adresa lui Gabriel Oprea, care a ameninţat duminica trecută că va ieşi de la guvernare dacă partenerii de la PSD insistă să modifice Codul Penal.

Coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea, spune că declaraţiile recente ale liderului UNPR, Gabriel Oprea, referitoare la PSD, au produs „tulburare” în formaţiune, afirmând că acesta nu e un partid care se poate preda, să fie „speriat” de declaraţii sau „captiv în guvernarea pe care o conduce”.

Liviu Dragnea a spus, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Suceava, că împreună cu secretarul general al PSD, Andrei Dolineaschi, a început un periplu prin organizaţiile din ţară din dorinţa preşedintelui partidului, Victor Ponta, şi a celorlalţi reprezentanţi ai conducerii de a vedea starea organizaţiilor judeţene, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Să le spunem colegilor noştri că PSD nu este un partid care se poate preda cuiva sau care să fie speriat de eventuale declaraţii la televizor şi nici un partid care să fie captiv într-o guvernare pe care o conduce”, a declarat Dragnea.

El a explicat ulterior că interviul lui Gabriel Oprea a produs „foarte multă tulburare în PSD”.

Dragnea a spus că el a înţeles „bine” ce a spus Gabriel Oprea, cu care are o relaţie foarte bună, dar că „genul acesta de declaraţii produc tulburare în partid”.

„Nu este uşor să-i ceri unui partid ca PSD sau să aibă impresia PSD că e un partid care poate fi şantajat. Au fost reacţii foarte diferite şi a fost şi acesta un subiect de discuţii, ca să calmăm colegii, să le spunem că nu sunt probleme cu UNPR şi că relaţiile în coaliţie sunt bune. Dar genul acesta de declaraţii pot produce tot felul de neînţelegeri. Din acest motiv putem spune că nu putem fi captivi. Putem fi parteneri, dar nu putem fi captivi”, a spus Dragnea.

Liderul UNPR, Gabriel Oprea, amenin?a cu retragerea de la guvernare dacă PSD „modifică pe furi?” Codul Penal în Parlament, el spunând că le-a transmis acest lucru ?i premierului Victor Ponta ?i PSD.

„I-am spus-o ?i lui Victor Ponta, le-am spus-o ?i colegilor de coali?ie. În momentul în care constatăm că se lucrează, de exemplu, la Codul acela penal – unii, pe furi?, vor să-l modifice – sau se dore?te un atac asupra statului român, pe noi de pierd de parteneri”, declara Gabriel Oprea în emisiunea „După 20 de ani”, difuzată duminică la ProTV.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares