Aug 13, 2022, 04:03

După moțiunea de cenzură, PNL ridică standardul ridicolului. Liberalii intră în grevă japoneză

gorghiu nou 3

Alina Gorghiu, co-preşedintele PNL, a anunţat că parlamentarii liberali au decis să intre de luni în grevă japoneză pentru adoptarea legii votului prin corespondenţă şi că la întoarcerea preşedintelui Klaus Iohannis din SUA va avea loc ultima rundă de negocieri.

„Astăzi (marţi – n.r.) am luat o decizie, aş putea să-i spun chiar extremă, din punctul de vedere al gesturilor parlamentare. O să avem de luni grevă japoneză a parlamentarilor. Mergem la muncă, dar vom critica povestea cu votul prin corespondenţă pe toate canalele”, a declarat Alina Gorghiu la Realitatea TV.

Co-preşedintele PNL a mai spus că la întoarcerea preşedintelui Klaus Iohannis din SUA va trebui să fie o ultimă rundă de negocieri pe tema votului prin corespondenţă.

„Cred că la întoarcerea preşedintelui în ţară, fiind pe ultima sută de metri în care putem adopta această lege, a votului prin corespondenţă, pentru a putea organiza alegerile generale din 2016, având această modalitate alternativă de vot, cred că la întoarcerea preşedintelui va trebui să fie o ultimă rundă de consultări”, a spus Alina Gorghiu.

Asta după ce liberalul Mihai Voicu a demisionat pe 22 septembrie de la Conducerea Comisiei de Cod Electoral.

„Nu s-a avansat cu nimic. S-au cerut termene foarte îndelungate. PNL și-a spus părerea și pe detalii tehnice, iar PSD a venit cu principii de tipul să fie vara cald și berea rece”, a explicat Mihai Voicu.

Demisia vreau să fie înțeleasă foarte clar de opinia publică că o formă de protest față de tergiversarea votului prin corespondența de către PSD. De azi întreaga responsabilitate pentru neadoptarea votului prin corespondența revine PSD. Cele 5 voturi din Comisia de Cod Electoral vor fi pentru adoptarea acestei legi, dar vrem să punem capăt șaradei votului prin corespondența”, a spus Alina Gorghiu acum o săptămână.

Legea votului prin corespondenţă ar trebui să fie gata până în noiembrie, pentru a putea fi aplicată la alegerile legislative din 2016, în condiţiile în care Curtea Constituțională şi Comisia de la Veneţia au stabilit că legislaţia nu poate fi amendată cu mai puţin de un an înaintea scrutinului.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares