Apr 2, 2023, 08:25

Elena Udrea îşi achită cauţiunea de peste 1 milion de euro

udrea

Elena Udrea a depus o garanţie imobiliară, care acoperă cauţiunea de cinci milioane de lei, în dosarul în care este acuzată că ar fi finanţat în campania electorală din 2012 a PDL cu bani primiţi de la Bogdan Buzăianu.

„O societate la care sunt asociat a depus o garanţie mobiliară pentru mine.
R: E vorba despre Băile Boghiş?
Nu pot sa vă spun, mulţumesc”, a spus Elena Udrea în urmă cu puţin timp la ieşirea de la Secţia 2.

”Aşa cum a spus deja, doamna Udrea nu are bani sau bunuri personale să plătească acea cauţiune de 5.000.000 de lei instituită de DNA. Tot ce are este sub sechestru în dosarul 50/P al DNA. Astăzi, una dintre firmele în care doamna Udrea este asociat, a depus pentru domnia sa, în contul cauţiunii, o garanţie reală imobiliară, aşa cum legea permite, care acoperă valoarea cauţiunii”, a declarat ieri şi Alexandru Chiciu, avocatul Elenei Udrea.

Elena Udrea deţine staţiunea Băile Boghiş, o comună din Sălaj cu izvor de apă termală şi altul de apă minerală. Aici, Udrea s-a asociat cu unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri din zonă, Lia Stanca, prietenă şi fost membru PMP. Elena Udrea a cumpărat staţiunea după ce a modernizat-o din funcţia de ministru al Turismului.

Udrea s-a prezentat, joi dimineaţă, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru a lămuri anchetatorii dacă poate plăti cauţiunea dispusă de aceştia, în dosarul în care este acuzată că ar fi finanţat în campania electorală din 2012 a PDL cu bani primiţi de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu.

De asemenea, deputatul a fost chemat pentru a da declaraţii în dosarul în care este urmărit penal pentru complicitate la abuz în serviciu cu folos necuvenit pentru sine sau pentru altul, în legătură cu un credit obţinut de la BRD.

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares