Feb 7, 2023, 04:23

Emoționant: Puii leului Cecil sunt protejați de fratele acestuia, Jericho

Cecil si Jericho, foto The Telegraph

Puii leului Cecil, ucis de dentistul american Walter Palmer, sunt acum protejați de fratele lui Cecil, Jericho, spun experții naturaliști citați de Telegraph. Au existat temeri după uciderea lui Cecil, că puii săi vor fi uciși de alți masculi din parcul natural, dar s-a dovedit că unchiul lor, Jericho, i-a adoptat.

David Macdonald, șeful Departamentului de Conservare a Naturii de la Universitatea Oxford, care studia de mai mulți ani viața leului Cecil și a familiei acestuia, susține că era probabil ca Jericho să îi apere pe puii de leu, despre care ar putea să creadă că sunt ai lui.

Macdonald a adăugat că Jericho a protejat teritoriul familiei, alungându-i pe ceilalți masculi care au încercat să profite de vidul de putere care a urmat uciderii lui Cecil.

Walter Palmer riscă cinci ani de închisoare în America și o amendă de 20 000 de dolari pentru participarea la uciderea lui Cecil. Seviciul pentru Pescuit și Vânătoare din SUA a anunțat că îl anchetează pe Palmer.

„Adunăm dovezi și vom coorpera cu oficialii din Zimbabwe în orice fel”, a declarat un purtător de cuvânt al Serviciului.

Totodată, un expert în legislația privitoare la animale în SUA, David Favre, a spus că Palmer riscă serios să fie pus sub acuzare în America. Departamentul de Justiție ar putea să aducă acest caz în Statele Unite. O instanță din SUA ar putea decide dacă legea din Zimbabwe a fost sau nu încălcată, a spus acesta.

 

Citeşte şi

0 Comentarii

Shares