Dec 1, 2021, 10:37

Erdogan: Ba noi avem probe privind implicarea Rusiei în comerţul ISIS cu petrol

putin si erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că deţine probe potrivit cărora Moscova este implicată în operaţiuni ilegale de comerţ cu petrol ale Statului Islamic, în Siria, respingând acuzaţii potrivit cărora Turcia ar fi cea care importa petrol de la jihadişti.

„Avem probe. Vom începe să le prezentăm lumii”, a declarat Erdogan într-un discurs susţinut în faţa unor sindicalişti, la Ankara.

Şeful statului turc a citat în acest sens numele omului de afaceri sirian George Haswani, „titular al unui paşaport rus”.

Asta după ce mierucuri ministerul rus al Apărării a asigurat că Moscova deţine probe potrivit cărora preşedintele turc Recep Tayyp Erdogan şi familia sa beneficiază de pe urma unei contrabande cu petrol provenind din teritorii aflate sub controlul SI atât în Siria, cât şi în Irak.

În discursul anual privind starea naţiunii, în Parlamentul rus, preşedintele Vladimir Putin a declarat joi că Rusia nu va uita niciodată că turcii îi ajută pe terorişti.

„Turcia nu va scăpa doar cu un embargo asupra roşiilor după doborârea bombardierului rus. Vom continua să le amintim ce au făcut”, a ameninţat Putin.

„Întotdeauna am considerat trădarea un lucru foarte ruşinos”, a spus el, adăugând că nu confundă actuala conducere a Turciei cu poporul turc, potrivit Mediafax.

„Nu vom uita înjunghierea în spate din partea Turciei şi relaţia lor apropiată cu teroriştii”, a spus Putin, referindu-se la doborârea unui avion militar rusesc de către forţele aeriene turce la frontiera cu Siria şi la acuzaţiile de contrabandă cu petrol referitoare la conducerea turcă.

0 Comentarii

Shares